Video brengt Limburgse politicus weer bij kennis 

Kort geheugen van René van der Linden

Zakelijke vriendjespolitiek in Rusland doet ‘vredesduif’ vallen in Estland.

Gelezen: Volkskrant

Een warm welkom op Leugens.nl voor oud-staatssecretaris Pierre René Hubert Marie, ofwel René van der Linden. Hij heeft gelogen. Dat deed de ex-staatssecretaris als voorzitter van Pace, een Europese mensenrechtenclub.

Van der Linden was afgelopen zomer bij de eerstesteenlegging van een logistiek park ten oosten van Moskou. Het is opgezet door Noble House van Piet Schreurs, een Limburgse vriend van Van der Linden.

Op de website van V-park staat een film van het gezellige feest met een prelaat en kozakkengezang first stone ceremony. Daarop is Van der Linden diverse keren te zien als spreker. Hij zegt graag een Rus als zijn opvolger ziet, als hij in 2008 afscheid neemt. “Ik hoop van harte dat een Russische collega de nieuwe voorzitter van Pace kan zijn.”

Tegen de Volkskrant zei Van der Linden niettemin dat hij zich niet heeft uitgelaten over zijn opvolger: “Dat mag helemaal niet. Ik moet neutraal blijven.

Bij de herinnering aan de video weet Van der Linden het ineens weer. Te laat, de haan kraaide drie keer. Biechten kan niet meer. En Rusland-opponent Estland is boos.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen