Een fantasievolle strip of Afghaanse oorlogsreportage? 

Tekeningen van dood soldaat

De harde waarheid van het sneuvelen van een militair is een onderwerp van de strip War is Boring. Met soldaat Timo Smeehuijzen als onderwerp.

Gezien: weblog David Axe.

Gisteren sneuvelde er weer een Nederlandse soldaat in Afghanistan. De 21-jarige korporaal Ronald Groen kwam door een bermbom om het leven. Op internet is een reportage in stripvorm te vinden over de eerdere dood van een andere Nederlandse soldaat.

De Nederlandse soldaten zijn met hun ‘peaceful intentions’ lafaards in de ogen van hun Amerikaanse collega’s. Zie zo maar een plaatje uit de strip ‘War is boring’ van de tekenaar Matt Bors.

Hij werkt met David Axe, een gerenommeerde oorlogscorrespondent uit Washington DC. Axe leverde de scripts aan waarmee Matt Bors de levensechte reportages tekende. Axe is regelmatig als reporter op de slagvelden van Irak en Afghanistan te vinden.

Op 15 juni 2007 was David Axe met Nederlandse militairen op pad in het Afghaanse plaatsje Tarin Kowt. Hij was er op afstand getuige van de zelfmoordaanslag van vermoedelijk de Taliban op een Nederlands militair konvooi. Bij die aanslag kwam de militair Timo Smeehuijzen om het leven.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen