Opereren in uniform wordt te link 

Ben geen soldaat

Pakistaanse soldaten vermomd als zelfmoordterroristen.


Gelezen: The Times, 31 oktober 2007

Gisteren was het weer raak bij het hoofdkwartier van de Pakistaanse sterke man generaal Musharraf. Een zelfmoordaanslag kostte het leven aan zeven mensen. Daarvoor had het land al achter de rug de bloedige en spectaculaire aanslag op de teruggekeerde politica Benazir Buttho waarbij minstens 140 mensen om het leven kwamen.

Geen wonder dus dat het Pakistaanse officieren nu maar wordt aangeraden uit angst voor aanslagen om zich in het openbare leven niet meer in uniform te vertonen. Ook wordt het de ‘hardcore’ van de Pakistaanse staatsmacht aangeraden alleen nog rond te rijden in auto’s met burgerkentekens.

Waar eens het uniform met onverholen trots werd gedragen moet men nu door de dreiging van aanslagen liegen. Dar sta je dan, niet meer te onderscheiden van degenen die dient te bestrijden: de zelfmoordterrorist. En voortdurend moeten verontschuldigen: “Die bobbel is niet m’n wapen, en ook niet”¦”

Dat generaal Musharraf, de leider van atoom- en drugsstaat Pakistan, nog niet is gaan hemelen is een klein wonder. Hij heeft al drie aanslagen op zijn leven achter zijn kiezen.

Zijn voorganger dictator Zia-ul-Hacq werd vermoedelijk samen met de Amerikaanse ambassadeur in een in scí¨ne gezet vliegtuigongeluk geliquideerd.

Zia, die niet voor het smerige beulswerk terugdeinsde, had toen al de vader van Benazir Buttho en voormalige premier laten ophangen. Zo’n land dus, waar na Irak, en dus vóór Afghanistan de meeste bomaanslagen worden gepleegd.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen