Kijkers Radar verontwaardigd en bedroefd 

Staatloterij loog

Elke maand veertig winnaars, of acht?


Gezien: Tros Radar

De Staatsloterij zegt maandelijks 20 winnaars van een prijs van 100.000 euro en 20 winnaars van een prijs van 50.000 euro gelukkig te maken.

Dit is niet waar: het zijn er hooguit vier met 100.000 euro en vier met 50.000 euro. Dat berichtte het consumentenprogramma Radar van de Tros.

De achtergrond: de Staatsloterij drukt 18 miljoen loten. Daarvan worden er tussen de 3 en 4 miljoen verkocht. Maar ook de niet verkochte loten gaan mee in de trekking.

Dus zo’n 16 tot 17 van de 20 prijzen van een ton valt op een lotnummer dat niet is verkocht. Het volk wist dat aldoor niet. Althans 80 procent in het panel van het tv-programma zegt verrast te zijn.

Heel slim is het volk niet. Uit een peiling blijkt dat 40 procent niet weet dat voor de ‘Jackpot‘ van de Staatsloterij ook de niet-verkochte loten meetellen. Terwijl die pot toch regelmatig doorschuift naar een volgende trekking. Juist omdat er een nummer is getrokken dat niet is verkocht.

Presentatrice Antoinette Hertsenberg (foto) is niet in voor smoesjes van het staatsbedrijf. Het werkt. Het volk voelt zich beduveld, zo blijkt uit de reacties bij Tros Radar. Veel minder kans dan heel weinig kans op een grote prijs, dat pikken we niet.

Het is verongelijkt door het gejok van de Staatsloterij: “Zo voel ik het nu, gewoon opgelicht en mijn centen rechtstreeks in de zakken van de organisatie terecht komen.”

Gelukkig is er een veel betrouwbaarder alternatief voor de gokkers, zo merkt een andere kijker op het forum op: “Overigens stop ik met de SL, ik koop wel krasloten.”

De staatsloterij belooft het een en ander wat netter te benoemen. Want ze ‘hecht aan transparantie’, zoals dat tegenwoordig heet.

 • Reacties

 • ter.Stege | 11/01/09 om 12:47

  Wij worden allemaal geleeft van de wieg tot het graf DEze lijders den ken dat wij niet volgroeidzijn Dan nochmaar niet te spreken van banen verlies ,falisementen het einde is nog niet in zicht in de hoop dat wij dit overleven,mensen die hun huis uit moeten omdat ze het niet kunnen betalen, ook de energie word duurder. Maar ja kolijn zij van vis koppen kan je ook soep maken.Ik ga nu stoppen want ik word er niet goed van.Het beste allemaal.ter Stege

 • ter.Stege | 11/01/09 om 12:48

  reactie

 • ter.Stege | 11/01/09 om 13:04

  ROTTERDAM 11 JAN 2009REactie staatsloterij het is schandalig hoe hetnederlandsevolk in de maling word genomen met alles .INeuropees verband met de euro voor 45%.diverze DINGEN KWARTJE KOK.DE BANKEN IN GEBAKKENLUGT.PENSIOENFONDSEN VERKWANTSELD HANDELING MET VOORKENNIS .SPEKULANTEN .WORDEN BELOOND MET GOUDEN HAND DRUK.VERKOOP MET 50% KORTING koNKURETIE BEDING OF ZIJN WIJ ALTIJD BELAZERD.ZO WORD ERVOOR JE BESLIST BEN.

 • b V oENE | 10/09/11 om 22:16

  Lieve Staat….(Min van Fin) Als nu op de onkosten na die de Staatsloterij maakt, de rest van de inzet omgezet wordt in prijzen, dan zijn er heel veel mensen heel blij en vele daarvan gaan dingen kopen waarover BTW betaald wordt. Dus de mensen blij en de staat blij en zeker in deze economisch mindere/onzekere tijd. MAAR STOP MET DAT GEGRAAI !! Het zelfde geldt voor De Lotto met een kans van 1 op de 48.000.000…… Te zot voor woorden.

 • Dilek | 18/12/12 om 00:42

  Ik spreek dagelijks veel mensen, ik heb weleens gevraagd of ze ooit een prijs hoger dan 100 euro heb gewonnen. Van de 200 mensen die ik gesproken heb was er maar 1 die ooit 100 euro had gewonnen. Ik heb altijd gedacht dat de staatsloterij betrouwbaar was. Ik ben erg teleurgesteld in het vertrouwen hierin. Jammer genoeg zien ze niet in dat ze zichzelf hiermee hebben en niet ons . Als er echt prijzen zouden vallen dan zou er meer geld in de omloop komen bij de burgers omdat die dan van alles gaan kopen waardoor de winkeliers ook dingen verkopen en zo rolt het geld. Maar in nederland heb je het gevoel dat we met zijn allen in een sobere grijze massa moeten blijven wonen. Grote grijze massa waar geen kleur in zit. Alles word van bovenaf geregeld. Je dromen waarmaken? Socialisme is een broertje van communisme zo zie ik dat. Zelfs de hoop dat je ooit rijk zal worden door een prijs te winnen zit er niet in.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen