Maar was hij boos of lachte hij erom? 

Onterecht doodverklaard

Bloemen en condoleances voor regionale VVD-prominent.

Gezien: L1, De Leugen Regeert, Telegraaf

Zaterdag 13 oktober 2007 berichtte Venlose editie van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad dat voormalig VVD-boegbeeld Frans van den Hombergh uit Hout-Blerick dood was.

Van den Hombergh is ongeneeslijk ziek. Tijdens een politieke bijeenkomst vertelde iemand een journalist van Dagblad De Limburger dat hij overleden was. Deze vergat het te checken.

De Limburgse dagbladen rectificeerden als volgt:

“Rectificatie: Van den Hombergh niet dood

Door een grote fout is vrijdag op deze website en zaterdag in deze krant gemeld dat oud-VVD-voorman Frans van den Hombergh uit Hout-Blerick is overleden. Dat blijkt onjuist te zijn. Bij deze bieden wij voor dit foutieve bericht onze oprechte excuses aan. Met name aan familie en bekenden. Maar ook aan fractievoorziter Martin Camp, die wij op dit bericht lieten reageren.”

Ook is de verslaggever meteen langs geweest om zijn excuses aan de ‘overledene”. De dochter: “Maar dat gaat helemaal niet, die man is veel te verzwakt. De verslaggever had het er erg moeilijk mee, dat kon ik wel zien. Hij had een grote bos bloemen meegenomen en een briefje. Goed bedoeld hoor, maar het leed is niet meer te herstellen.

De echtgenote: “”Hij is zó moe en zwak, hij was niet eens in staat om de excuses van de verslaggever persoonlijk te aanvaarden.”

Dit roept vragen op over de kop boven het verhaal in De Telegraaf: “Doodverklaarde VVD’er boos”.

Een collega-VVD’er hoopt nog: ” Ik hoop dat Frans van Hombergh er zélf om kan lachen.”

Lachen of huilen? We weten het niet. De echtgenote geniet niet van de blijken van ‘medeleven’: “Er worden hier bloemen bezorgd, er vallen condoleancekaarten op de mat en mensen bellen op om te condoleren. Het is heel afschuwelijk allemaal. Het spijt me, ik kan u niet meer vertellen, ik ben té geí«motioneerd.”

Ook is niet bekend of de verzenders van de bloemen een schadevergoeding eisen van de krant.

En de krant straks? “Van den Hombergh nu echt dood.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen