Nieuw bewijs voedt complottheorie 

Zelfmoord David Kelly ter discussie

Britten stoken vuur op over tragische kwestie.

Gelezen: Guardian, Daily Mail

Vier jaar geleden: wapenexpert en inspecteur naar massavernietigingswapens in Irak dr. David Kelly was de geheime bron van de BBC. De Britse omroep ‘onthulde’ dat het regeringsrapport over Iraks vermeende massavernietigingswapens was ‘gepimpt’. Irak zou volgens dit rapport de mogelijkheid hebben om binnen 45 minuten een aanval met nucleaire of biologische wapens te starten op Britse of Amerikaanse troepen. Een aangedikt verhaal van de regering-Blair, berichtte de BBC.

Er ontspon zich een heftige strijd tussen de regering, het parlement en de BBC. Kelly’s naam werd gelekt en de BBC moest toegeven dat hij de enige bron was. Kelly zei dat het onmogelijk was dat de bevindingen van de BBC louter aan hem waren toe te schrijven.

Kelly kwam in het brandpunt van de mediabelangstelling te staan. In openbare verhoren bleek hij mentaal verzwakt, te meer door de harde vragen. Volgens de officií«le versie kon hij die druk niet meer aan en beroofde zich van het leven op 17 juli 2003. Dat is bevestigd in het rapport van officií«le Britse Hutton-onderzoekscommissie. Kelly sneed, ook volgens het politieonderzoek, zijn linkerpols door met een bot zakmes en nam een overdosis medicijnen in.

Voer genoeg nog voor discussie en complottheorie: nadat de uitkomsten van de Hutton-onderzoekscommissie bekend werden waren er al artsen die zelfmoord ter discussie stelden. Ze betwijfelden of het doorsnijden van een enkele ader genoeg was om dood te bloeden. Ook de 29 pillen die weg waren uit de verpakking in Kelly’s woning zijn niet in de maag van Kelly’s lijk teruggevonden. De bloedwaarden toonden ook aan dat die minder dan een derde waren zoals nodig om het leven te laten bij een overdosis pijnstillers.

Het Britse Liberale parlementslid Norman Baker is al een poos bezig met een onderzoek om de officií«le versie van Kelly’s dood aan te vechten. Via een Brits equivalent van de WOB (Wet Openbaarheid Bestuur) heeft hij nieuw bewijsmateriaal in handen gekregen die de uitkomsten van de Hutton-commissie tegenspreken.

Een tot dusver onbekend gebleven politierapport geeft aan dat er op het zakmes geen vingerafdrukken zijn gevonden van Kelly. Op de (zelf)moordplek zijn ook nooit handschoenen gevonden. Bewijs te over, zegt Baker, dat de conclusie dat Kelly zelfmoord pleegde, een leugen is geweest. “Hij is vermoord”, beweert Baker stellig.

Voor de Thames Valley-politie, die het ontbreken van vingerafdrukken bevestigt, blijft alles bij het oude liedje. Doctor Kelly pleegde zelfmoord.

 • Reacties

 • Kaj Leers | 17/10/07 om 08:36

  Jaaaa, eindelijk! Na ‘The Clinton Murders’ nu ‘The Blair Murders’!

  *pfah*

 • Jan | 17/10/07 om 17:48

  100% zeker geliquideerd.
  zie o.a.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=1558
  en/of type op die site in de search: David Kelly voor veel meer artikelen

 • Michel | 17/10/07 om 20:56

  Bedankt voor de link Jan, mijn eerdere reactie, van 10 minuten geleden, is tot nu toe nog niet geplaatst. Misschien ivm censuur/nakijken, en word het nog in een latere fase geplaatst, of anders helemaal niet, jammer.

 • Michel | 17/10/07 om 20:59

  Bedankt voor de informatie Jan, en inderdaad. Het is bijzonder triest wat daar gebeurd is, en de mainstream media was toen weer nergens te vinden!
  Lees ook eens:
  The Murder Of Dr. David Kelly
  Part one of two

  (Google for it, link word niet toegestaan ofzo? In iedergeval van rense.com)

  En dit gebeurd helaas vaker dan we denken, alleen willen we het niet zien.
  Neem nou dit: (Bedankt Jan)
  Princes Diana.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/category.asp?ID=17
  Een schat van een vrouw!

 • jean-paul | 25/10/07 om 19:47

  zie ook: http://www.janstevens.wordpress.com
  onder het kopje: wie vermoordde David Kelly? een interview met Norman Baker.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen