Verongelijkte burgers vinden ons 

Uw ingezonden leugens

Graag de onwaarheid en niets dan de onwaarheid.

Leugens.nl kreeg een overweldigende belangstelling: van Radio 1 Journaal, Radio 2 Tijd voor Twee, BNR Nieuwsradio, Metro, Volkskrant, De Pers en een serie websites. Allemaal leugenachtige uitingen uiteraard, van ons.

Dus kwamen er veel bezoekers, meer dan de techniek had verwacht. Gevolg: site traag en even plat. Een feit. Dat is nu hersteld. Met excuses voor het ongemak, zoals het heet.

Gevolg van de publiciteit was ook: een stroom van ‘ingezonden leugens’. Waarvoor dank. Echter, het overgrote deel betrof meningen. Dat de regering niet deugt, of juist de oppositie; moslims of moslimhaters evenmin, over gemene ex’en en heksen.

Leugens.nl kan daar niets mee. Gaat u naar de Ombudsman, of één van de talloze discussiesites. Of schrijf het eens uit in een brief die u niet verstuurt; heilzaam voor verongelijktheid, die in dit welvarende landje desondanks zo welig tiert.

We kregen ook (soms uitstekende) tips over leugens en/of onthullingen. Dat wil zeggen vaststaande feiten. Die zoeken we uit met controle van de bronnen, en straks ook verdergaand.

Voor degenen met leugens om te melden, bijvoorbeeld dat het Europees Verdrag één grote leugen is: graag feitelijk. Wat is er aantoonbaar onjuist? Wat heeft u of uw medium onthuld?

We wachten in spanning achter onze postbus.

 • Reacties

 • Hans | 09/10/07 om 20:40

  Jonge wafelverkopers blijken oplichters
  Uitgegeven op dinsdag 09 oktober 2007 om 11:58:47

  (Novum) – Een oplettende inwoner van het Gelderse Bruchem heeft maandagavond twee jonge wafelverkopers ontmaskerd als oplichters. De jongens, Rotterdammers van 16 en 19 jaar, gingen met de lekkernijen langs de deuren en vertelden dat de opbrengst was bestemd voor een stichting voor jongerenopvang in Den Bosch. Een van de doelwitten van de jongens ontdekte dat die stichting helemaal niet bestaat.

  Agenten die na een melding poolshoogte gingen nemen, zagen de jongens met dozen wafels in de Korte Groenestraat. Toen de oplichters de agenten zagen, gingen ze er snel vandoor, meldt de politie dinsdag, maar ze werden in de kraag gevat. Ze zijn verhoord en met een proces-verbaal op zak op de trein naar Rotterdam gezet. Justitie beslist over hun vervolging.

  [Copyright 2007, Novum]

 • Hans | 09/10/07 om 20:52

  Vrouw legt theorie-examen af voor moeder
  Uitgegeven op dinsdag 09 oktober 2007 om 15:01:41

  (Novum) – Een 19-jarige vrouw uit Duiven heeft geprobeerd het theorie-examen voor het rijbewijs af te leggen voor haar moeder. Ze legitimeerde zich voor het examen met de ID-kaart van haar moeder. Toen twijfels rezen over haar identiteit beweerde ze een facelift te hebben ondergaan en naar de kapper te zijn geweest.

  Een medewerker van het exameninstituut was niet overtuigd en waarschuwde de politie. Die hield de vrouw aan. Ze is met een proces-verbaal op zak vrijgelaten. Justitie moet beslissen over haar vervolging.

  [Copyright 2007, Novum]

 • wesley | 09/10/07 om 22:19

  dit is echt gebeurd

 • K. WInkelaar | 10/10/07 om 08:53

  De grootste leugen op dit moment: ‘De Europese grondwet heeft geen grondwettelijk karakter meer.’
  Dat standpunt huldigt Balkenende cum suis. Een klein probleem, alle regeringsleiders van de andere EU-landen beweren nu juist het tegenovergestelde. Een probleem, want wie liegt er? Ziet Balkenende het beter dan al die andere regeringsleiders?

  Even wat quotes:
  “”Only cosmetic changes have been made and the basic document remains the same.” (Vaclav Klaus, Czech President, Guardian, 13 June 2007)”
  “There’s nothing from the original institutional package that has been changed.”
  (Astrid Thors, Finnish Europe Minister, TV-Nytt, 23 June 2007)
  “As for our conditions… I outlined four red lines with respect to the text of the Constitution: to keep a permanent president of the EU, to keep the single overseer for foreign policy and a common diplomatic service, to keep the extension of majority voting, to keep the single legal personality of the Union. All of this has stayed.”
  (Romano Prodi, Italian PM, La Repubblica, 24 June 2007)
  “Public opinion will be led to adopt, wihout knowing it, the proposals that we dare not present to them directly”… “All the earlier proposals will be in the new text, but will be hidden and disguised in some way.”
  (Valerie Giscard d’Estaing, Le Monde, 14 juni 2007 and Sunday Telegraph, 1 juli 2007)
  “The substance of the Constitution is preserved. That is a fact.”
  (Angela Merkel, German Chancellor, Telegraph, 29 June 2007)

  Wie, oh wie spreekt de waarheid??

 • wasssaaa | 10/10/07 om 20:32

  dit is de beste site van de weerreeeeeld

  (geenstijl.nl is zoveel slechter)

  Kijk! dat zijn nog eens leugens!

 • reaguurder | 11/10/07 om 09:54

  slecht aftreksel van geenstijl.nl

 • Guurder | 11/10/07 om 10:46

  Doet een beetje knullig aan…
  Zo’n inspiratieloze vormgeving doet eerder denken aan een overheids site maar een ieder verdient een kans, ben benieuwd.

 • reaguurder 2 | 11/10/07 om 18:54

  ik vind sajt gyl

  ..fapfap..

 • voor de poes | 14/10/07 om 02:20

  Sinterklaas en de kerstman wonen tijdens de zomerpauze samen .Volgens de geruchten verspreid door de paashaas ,die het weer vernomen heeft van Pinokkio.Ze schijnen samen te wonen in Fantasialand,samen met de vrouw van de kerstman.Mrs Claus zoals ze officieel heet is volgens een betrouwbare bron een Argentijnse travestiet,die luistert naar de naam Alexsandra

  Niks is zeker,maar het moet toch vol hier en echt opschieten doet het nog niet

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen