Verminkte bevolkingsstatistiek blootgelegd 

Holland’s Holocaust-leugentje

Op doorreis naar de moordkampen alvast uitgeschreven.

Gelezen: Demos.

Zo’n 70.000 gedeporteerde Nederlanders in de Tweede Wereldoorlog zijn geregistreerd als emigranten. Dat was fout.

In de oorlog zijn 210.000 Nederlanders overleden, volgens de statistiek. Maar in werkelijkheid zijn het er 280.000. Dat schrijven wetenschappers van de Universiteit Utrecht in het tijdschrift Demos. Ze citeren het CBS uit 1947:

“Slechts de Joden vormden een uitzondering op den regel dat gedeporteerden voorloopig niet afgevoerd werden uit het bevolkingsregister van hun woongemeente. Deze moesten, indien zij geí¯nterneerd werden in een binnen Nederland gelegen kamp, overgeboekt worden naar het bevolkingregister van dat kamp.

Dit beteekende in hoofdzaak, dat de geí¯nterneerde Joden overgeboekt werden naar de gemeente Westerbork in Drenthe. Na 11 december 1942 werden echter de Joden, die naar Westerbork overgebracht werden, grootendeels beschouwd op doorreis naar Duitschland te zijn en afgevoerd van het bevolkingregister van hun gemeente van inwoning als vertrokken naar het buitenland, of onbekend waarheen.”

Aan te nemen is dat dit ook gold voor gedeporteerde zigeuners, schrijven de onderzoekers er correctheidshalve bij. Deportatie is geen emigratie. Dat is een feit, zeggen de onderzoekers. Vertaald in termen van deze site: de bevolkingsstatistiek van ’40-’45 was een leugen.

Niet 1945 is dan het oorlogsjaar met de meeste slachtoffers, zoals aangenomen. Dat is 1943, vinden de demografische onderzoekers van het Nidi.

Immers, soldaten die nu omkomen in bijvoorbeeld Afghanistan worden ook niet geteld als ‘emigranten’. Het zijn dan wel ‘sterfgevallen’.

Het CBS schatte na de oorlog 110.000 gedeporteerde joden. Van hen keerden er 6.000 terug, 104.000 werden er vermoord. Niod-chef Lou de Jong ging uit van de getallen 107.000 en 5.200. Deze cijfers blijven onbetwist.

 • Reacties

 • Wim de Vos | 09/10/07 om 17:15

  Dit komt gewoon doordat tegen het einde van de oorlog er bijna alleen nog corrupte (foute) ambtenaren waren die heulden met den vijand.

 • John van Ieperen | 09/10/07 om 20:41

  Nee, zoals de onderzoekers schrijven waren veel administraties vernietigd, vaak in een actie van sabotage. Zo goed en zo kwaad als het ging is de administratie, gevolgd door de statistiek weer op poten gezet.

  Ik vraag me wel af met welke gedachten de hooge heeren destijds gemeend hebben het stempel ‘emigranten’ te plaatsen op hun vermoorde landgenoten. Wrang!

 • broerkonijn | 10/10/07 om 12:50

  Foto is overigens een zigeuner meisje
  Sinti…’t is maar dat je het weer

 • broerkonijn | 10/10/07 om 12:50

  Foto is overigens een zigeuner meisje
  Sinti…\’t is maar dat je het weer

 • kontbalhaarvogelbekstaartdieraapje | 10/10/07 om 22:34

  alles is relatief!

 • Daan Rombouts | 11/10/07 om 08:19

  Het cijfer is 280.000. Dat staat al jaren vast. Dit bericht is dus geen nieuws.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen