‘Megaclaim’ Spyker jegens AD is leugen

20070905_spyker_1.jpgPers weer ten prooi aan verwarring door onbetrouwbare bron, nu van De Telegraaf.

Dinsdag 4 september:

  • Financií«le Telegraaf: PCM wacht megaclaim Spyker: “Krantenuitgever PCM staat een miljoenenclaim te wachten van sportwagenfabrikant Spyker. De bolidebouwer uit Zeewolde gaat het volledige koersverlies op het concern verhalen dat vorige week ontstond na onjuist gebleken berichtgeving in PCM-titel het Algemeen Dagblad. De schadeclaim die Spyker gaat indienen bedraagt ten minste € 12 miljoen, zo melden ingewijden. ”žWe hangen ze aan de hoogste boom”, kondigt Spyker-bestuurder Victor Muller de juridische actie jegens het AD aan.”
  • Financieele Daglad: ‘PCM wacht megaclaim Spyker’: “Krantenuitgever PCM staat een mlnenclaim te wachten van sportwagenfabrikant Spyker. De bolidebouwer uit Zeewolde gaat het volledige koersverlies op het concern verhalen dat vorige week ontstond na onjuist gebleken berichtgeving in PCM-titel het Algemeen Dagblad. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag.”
  • Financieele Dagblad, kwartier later: Corr. ‘PCM wacht megaclaim Spyker’: “Correctie: bron is De Financiele Telegraaf in plaats van Het Financieele Dagblad in eerste alinea.”Het aandeel Spyker ging vorige week fors onderuit nadat het AD melding maakte van een faillissementsaanvraag door een voormalige verzekeraar van Spyker. Beurswaakhond AFM schrapte de handel op de dag van de bewuste publicatie.

Op 27 augustus 2007 schreef het AD: “Twee schuldeisers hebben bij de griffie van de rechtbank in Maastricht het faillissement aangevraagd van Spyker Cars nv, het moederbedrijf van …”

Dat is nog te vinden in Google News. Het hele bericht staat nog Fok.nl, de site die er geen been in ziet om berichten in zijn geheel te pikken: “De Rechtbank van Maastricht heeft een faillissementsaanvraag ontvangen jegens Spyker Cars NV. Het moederbedrijf van het Spyker F1-team en de gelijknamige autofabrikant in Zeewolde zou haar verplichtingen tegenover twee schuldeisers niet nakomen.

Het faillissement is aangevraagd door een particulier uit Maastricht, die niet bij naam genoemd wordt, en het verzekeringsconcern Zí¼rich. Het zou in totaal gaan om een bedrag van € 345.000. Beide schuldeisers worden bijgestaan door Bos Incasso uit Groningen, die afgelopen weken met meerdere crediteuren van Spyker contact zocht. Om een faillissement aan te vragen moeten minimaal twee schuldeisers hier verzoek toe doen. Om privacyoverwegingen wilde het incassobureau geen nadere mededelingen doen, maar adviseerde de media de rechtbankuitspraken in de gaten te houden.”

Op de plek van het foutieve bericht online rectificeerde het AD met: “De voorzitter van de raad van bestuur van Spyker Cars NV, Hans Hugenholtz, zegt niets te weten van een faillissementsaanvraag. Hij bevestigt dat met verzekeraar Zí¼rich een geschil bestaat over de hoogte van de verzekeringspremie, maar dat dit niet heeft geleid tot een faillissementsaanvraag.”

Adjunct-hoofdredacteur Dick van der Meer in eerste instantie op het nieuws uit De Telegraaf over een schadevergoedingseis: “De AFM heeft ook alle beurshandel teruggedraaid. Bovendien blijkt uit dit soort zaken tot nu toe dat de schade door publiciteit moeilijk vast te stellen is.”

Daarna kregen we de woordvoerster van Spyker aan de lijn: “Het is geheel uit de lucht gegrepen. Ik weet niet wie de zogenaamde ingewijde is die De Telegraaf opvoert, maar dat is in elk geval een slecht geí¯nformeerde ingewijde.”

  • Reacties

  • Bart | 11/10/07 om 09:35

    Ach, indien jullie zelfs na het afgelopen half jaar nog altijd de voorkeur willen geven aan de officií«le woordvoering van Spyker, dan wens ik je veel plezier in het sprookjesbos! Zo kan ik me bijvoorbeeld nog goed herinneren dat Spyker de relatie met het Duitse Karmann als ‘uitstekend’ omschreef en een gezamenlijk persbericht uitstuurden. Alleen bleek Karmann niets van het gezamenlijke bericht te weten en wilden ze binnen een week drie miljoen euro betaald zien.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen