Om reactie op Leugens.nl 

Bharatsingh verliest hoger beroep

Advocaat zit er echt naast.

Sam Bharatsingh, advocaat te Hilversum met Bharatsingh Advocaten, spande een kort geding aan over een reactie op Leugens.nl van zijn voormalige tijdelijke juridisch werknemer Anneveld. Volgens Bharatsingh werd hij in zijn naam en goede eer aangetast. Hij vreesde dat hem dat klanten zou kosten.

Anneveld schreef dat Bharatsingh hem via het CWI (nu UWV) tijdelijk in dienst nam, zonder hem ooit wat betaald te hebben. De advocaat schond het arbeidsrecht. Dit bevestigde de rechtbank Amsterdam bij vonnis van 29 augustus jl. Anneveld had recht op de uiting van deze misstand op Leugens.nl.

Shammikapoor Bharatsing ging in hoger beroep. Op 8 januari 2013 wezen M.A. Goslings, R.J.F. Thiessen en A.C. van Schaick van het Gerechtshof Amsterdam het beroep af in zaaknummer 200.113.393/01 SKG. Bharatsing moet de kosten betalen.

“In het onderhavige geval gaat het niet om een lichtvaardige verdachtmaking…maar om een feit waarvan de juistheid moet worden aangenomen.”

Anneveld heeft een klacht over Bharatsingh ingediend bij de Raad voor Discipline in Amsterdam. Die zaak dient later in 2013.

Helaas, het is niet (meer) mogelijk om te reageren.