Rechter vordert rectificatie: 

Jan Kees de Jager en Sam Bharatsingh

Eventueel ‘adviseren over zwart geld na het inwinnen van informatie’ staat niet gelijk aan het adviseren om door te gaan met zwart sparen. Dat vindt de rechter.

Gelezen: Volkskrant

Advocaat Sam Bharatsingh in De Telegraaf van 5 november 2009: “”Mensen vragen mij of ze moeten ‘inkeren’. Dat houdt in dat ze hun verzwegen rekening alsnog vrijwillig aanmelden bij de fiscus. Ik heb meer informatie nodig om ze te kunnen adviseren. Vanaf 2010 geldt hoge boete.” [Sic]

Staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën in De Wereld Draait Door van 5 november 2009 over Bharatsingh:

“Deze meneer die overigens in de krant schrijft dat hij zwartspaarders adviseert in sommige gevallen om gewoon illegaal te blijven werken heb ik begrepen….”.

De Jager moet deze uitspraak over Bharatsingh rectificeren op de voorpagina van vier kranten. Volgens de rechter valt uit het citaat in De Telegraaf niet meer te lezen dan dat de advocaat informatie nodig heeft om zijn cliënten te kunnen adviseren. De Jager zit met zijn interpretatie fout.

 • Reacties

 • B.M.J. Anneveld | 16/05/12 om 12:06

  Naar aanleiding van dit artikel, wil ik u verwittigen omtrent een klacht die ik indien tegen de heer S. Bharatsingh, advocaat te Hilversum. Ik heb een klacht tegen deze meneer lopen daar hij misbruik maakt van mensen die als werkzoekende bij het UWV Hilversum staan ingeschreven.

  Hij heeft mij als werkzoekend jurist bij hem laten werken vanaf begin april en zegde mij toe een proefplaatsing aan te gaan, dit stelde hij echter steeds uit en heeft mij vervolgens gezegd dat hij dit eind mei zou doen.

  Vervolgens kwam hij hierop terug, terwijl ik allemaal werkzaamheden bij hem heb gedaan en vervolgens stuurt hij je de laan uit, zonder dat het je iets oplevert. Hij heeft mij hierdoor zeer gedupeerd. Ik wil hiermee te kennen geven dat deze advocaat niet deugt.

  Daarnaast is deze meneer ook zeer grof in de mond tegen zijn medewerkers en tegen anderen. Ik heb hierover ook klachten ingediend bij de Deken van de Orde van Advocaten te Amsterdam en bij de Nederlandse vereniging van strafrechtadvocaten.

  Ik vind dat ik u derhalve moet verwittigen van de klachten van deze meneer en dat een dergelijke advocaat als deze meneer die op deze wijze misbruik maakt van mensen en op deze wijze dupeert, moet worden geroyeerd als advocaat.

  bmj Anneveld

Helaas, het is niet (meer) mogelijk om te reageren.