Z.g.a.n. 

Auto’s klonen

Gestolen auto’s met legale data van een andere auto verkopen.

Gelezen: Telegraaf

Een gestolen auto voorzien van alle bijbehorende papieren van een legaal exemplaar. Dat is de jongste oplichterstruc op internet.

Op Marktplaats.nl: een scherp geprijsde Renault Espace 2.0 16V automaat. ’Moet weg!!!’ schreeuwde de advertentie.

Afspraak gemaakt met de verkoper, die het liegen goed machtig bleek te zijn. Kon ‘een half uurtje vrij nemen’van zijn werk.

Koper controleert zelf de kilometerstand via de Nationale Autopas, trekt online het kenteken na bij de RDW, spit het onderhoudsboekje door en bestudeert de autopapieren en apk.

Na het opsturen van het vrijwaringbewijs kwam er een telefoontje van de ontvanger die van niets wist. Verkoper ‘Hendrik’, de leugenaar: “Ben net verhuisd en heb me in het adres vergist.”

Maar dezelfde auto, identiek chassisnummer en kenteken, stond te koop stond bij een autobedrijf in Loenen. De gekochte auto was gestolen.

Eenvoudige zaak voor de politie? Die toont geen interesse, zegt de gedupeerde koper, die de auto moest inleveren.

 • Reacties

 • plixpo | 30/05/11 om 18:40

  Straf is lager uitgevallen, 2,5 jaar slechts.

  Maar wat betreft de discussie: Zou jij je auto ook niet terugwillen als ie van je gestolen is. Ik wel dus. en de verzekering trouwens ook want die heeft hiervoor uitbetaald.
  Probleem ligt bij overschrijven bij postkantoor daar is geen controle, en dat mensen te makkelijk kopen bijvoorbeeld bij de mcdonalds afspreken etc en niets over de verkoper weten.

  Wel jammer van je centen natuurlijk

 • dan | 30/05/11 om 22:12

  @plixpo

  ook al heb je de gegevens van de verkoper, zoals ik, dan nog is het afwachten wat de rechter zal zeggen. deze week krijg ik het vonnis te horen. ook al win ik, dan nog zal het lastig zijn te vorderen, hij zit namelijk in de bijstand..

  groet dan

 • Andre | 16/06/11 om 23:51

  Net m’n gekloonde BMW 320i uit 2007 achtergelaten op het politiebureau. 15 juni gekocht (gisteren dus) van iemand uit de regio rotterdam. Papieren en chassisnr. Klopte allemaal. 1 dag gereden en er langzamerhand achtergekomen dat de dealer uit het onderhoudsboekje niet bestaat. Stempels zijn fake en kmstand klopt niet. Met dit vermoeden naar het politiebureau gegaan waar al bekend was dat ik een gekloonde auto op naam had gezet, ze waren al bij mij thuis geweest, maar ik was er niet. Hoe krijg ik m’n geld terug? Kan ik naar fluiten ben ik bang…

 • Robert | 28/06/11 om 00:05

  afdwingen datdie beelden bewaard wordenv of zélf gaan halen…..ik heb ze dus ook……terwijl oom agent die beelden nooit heeft opgehaaldjmsdzf

 • Andre | 28/06/11 om 12:20

  Hij noemde zich Anton, de auto stond op naam van A.J. Vermeer (ja, ik weet’t. Anton Vermeer, de schilder). De politie is nu bezig de beelden op te vragen, dat moet dan weer via de officier van justitie.
  De auto gaat voor sporenonderzoek naar Rotterdam, daar proberen ze de echte eigenaar te achterhalen. Belachelijk dat de RDW dit soort zaken niet beter aanpakt. Ze kunnen toch de achternaam van de tenaamstelling openbaar maken? Of de woonplaats? Dan wordt het voor dit soort lui een stuk moeilijker.
  De advertenties staan nu nog op marktplaats en autoscout24, Ik heb er melding van gemaakt bij beide sites, maar ik krijg geen contact.

Helaas, het is niet (meer) mogelijk om te reageren.