Het Ware Verhaal van Piet Van Haut

20070902-pietvanhaut.thumbnail.jpgDie daarvoor De Telegraaf opbelde.

Gelezen: De Telegraaf

“Een beruchte maar uiterst geloofwaardige Belgische aartsleugenaar is neergestreken in Amsterdam”¦Bedrijven en exclusieve hotels moeten ervoor waken dat zij door de 38-jarige man op grove wijze worden opgelicht, zo waarschuwt de politie.”

De 38-jarige Piet Van Haut is een dwangmatig leugenaar, maar ontsnapte uit zijn tbs-kliniek. Het parket in Gent zocht hem.

Van Haut wilde nu wel eens zijn ware verhaal doen. Dus toog hij naar Nederland, het land dat leugens met wortel en tak uitroeit. En welke krant bel je dan, mijnheer Van Haut?

Natuurlijk, De Telegraaf. Op 7 augustus kreeg de krant vanuit diverse telefooncellen verzoeken van, naar de redactie zei, Piet Van Haut.

Beste Piet, meld je met spoed bij de redactie van Leugens.nl. Immers, die gemene Telegraaf schrijft nu ook al dat je voordeed als zoon van koning Albert, vertegenwoordiger van een Arabische sjeik die met succes om proefvluchten met vliegtuigen vroeg, procureur-generaal en hoofd staatsveiligheid.

Maar het mooiste moest nog komen. Commentaar van de politie te Amsterdam: “Doordat hij zich gedraagt en kleedt als een keurige zakenman, wordt hij vrijwel altijd geloofd.”

Leugens.nl gelooft de politie niet, want we bemachtigden een portret van Piet.

 • Reacties

 • Suzanne | 12/04/16 om 07:12

  Alleen maar grootspraak, hij kan en doet niks, hij komt niks na !!

 • Anita | 12/04/16 om 10:22

  Hij kent geen normen en waarden, vanuit zijn opvoeding niet, maar weet heel goed mensen te pijnigen, dat interesseert hem echt niet !!..

 • Inge | 12/04/16 om 15:16

  Hij is het echte wereldwonder. Ik en mijn collega’s zijn getuige dat hij juist geen grootspraak verkoopt en alle afspraken nakomt, en dat mensen tegenover hem nooit geen afspraken nakomen, wat erg is voor de man. Hij is te eerlijk, en oké, hij heeft een vijs kwijt en hij laat zich financieel vaak in de maling nemen, wat spijtig is. Een top- advocaat bevestigde mij dat alle mensen die hij kent, mensen zijn die hem alleen maar leuk vinden om zijn geld, en niet om zijn persoon. Jammer dat hij geen echte vrienden heeft, ook wel zijn eigen schuld. Ik kan alleen maar zeggen dat ik reeds meer dan twintig jaar hem ken, mijn collega’s ook en wij geen enkel slecht woord over hem kunnen zeggen, wij missen hem vaak en wij zullen nooit maar dan ook nooit ver uit zijn buurt blijven!!! Hij vertelt steeds de waarheid, wat ook door een team van experten wordt bevestigt, en hij heeft geen grootspraak en komt alles na. Wanneer hij door heeft dat een reukje hangt aan een zaak die me hem voorstelt, dan zal hij terecht afhaken, maar heeft niets te maken met een zaak of een afspraak niet nakomen!!!! Hij kent wel normen en waarden, maar niet zoals wij die kennen, waar zijn ouders een verantwoordelijkheid in dragen. Hij doet geen vlieg kwaad, anders zouden ik en mijn collega’s geen twintig jaar met hem omgaan. Hij zal nooit iets onwettig doen. Piet, je bent een leuke gozer. Je verdient een standbeeld!!!!

 • Eric | 12/04/16 om 17:01

  Wat een rare verhalen allemaal, klopt toch helemaal niks van !!

 • Fatma | 13/04/16 om 14:02

  Hij heeft al heel wat meer levens stuk gemaakt !!

 • Marleen | 13/04/16 om 19:42

  Hij heeft nog nooit levens kapot gemaakt!!! Dit kan ik getuigen!!! Men zou beter wat minder misbruik maken van deze man!!!

 • Eric | 14/04/16 om 07:55

  Hij is een toppertje, met het hart op de juiste plaats!!!

 • lieve@gmail.com | 14/04/16 om 18:32

  Deze man is psychisch oké, maar heeft toch een chronische ziekte naar aandacht en affectie wat onverzadigbaar blijkt te zijn. Jammer dat veel mensen hem gelul en liefde beloven en wanneer Piet heeft betaald of gesponsord zijn ze de man direct vergeten en is men voor hem onbereikbaar. Hij verdient beter. Zelfs advocaten en psychiaters maken misbruik van Piet. Heel heel heel triest en jammer…

 • Danny | 14/04/16 om 18:35

  Piet op mij kan je rekenen en indien spoedeisend geef ik je gratis een consult. Je kent de weg naar het AMC…

Helaas, het is niet (meer) mogelijk om te reageren.