Nu ook video's online, gelogen of waar 

Joris Demmink, roddel en pedofilie – deel 3

Wanneer wordt de zaak nu gewoon eens goed onderzocht door het OM?

Video’s van getuigenissen van misbruik door Joris Demmink komen online. Zijn het leugens of ‘de waarheid’? Moet Demmink tijdelijk aftreden?

Gelezen: Crimesite

Leugens.nl is ondanks talloze verzoeken om meer over de zaak-Demmink (of wellicht beter: de zaak-Baybasin’?) te schrijven, te publiceren, terughoudend geweest. We eindigden deel 2 met: “Je moet in een rechtsstaat tot het sluitend bewijs altijd van het tegendeel kunnen uitgaan: onschuldig. Ook in Deel 1 over Demmink een slag om de arm. En een simpele vraag: is Demmink na 1985 (of ’86 of ’87, ook die jaartallen verschillen steeds) nooit meer in Turkije geweest, zoals hij zelf beweert, of nog vele malen, zoals de beschuldiging van getuigen luidt. Eenvoudig te onderzoeken.

Curieus blijft dat het Openbaar Ministerie blijft weigeren om de zaak grondig te onderzoeken. En dat Demmink gedurende dat onderzoek niet tijdelijk terugtreedt. Aanhoudend complotdenken en een persoon kapot maken met beschuldigingen is een rechtsstaat onwaardig. Evenals ls zulke zware beschuldigingen niet grondig onderzoeken. Wat zijn dat voor ministers van Justitie (Hirsch Ballin, Donner, Opstelten) die dit ongemoeid laten?

Het gaat om twee zaken: vermeende pedoseksuele overtredingen van Joris Demmink en de veroordeling van de Koerdische Turk Hüseyin Baybasin. Volgens diens advocaat Adèle van der Plas zit Baybasin onschuldig in het gevang op grond van chantage van Demmink door Turkse autoriteiten. Turkije had er politiek belang bij om Baybasin vast te krijgen.

Baybasin zou met valse taps, door inbreng van lekke apparatuur veroordeeld zijn volgens Van der Plas. De familie Baybasin geniet internationale bekendheid als drugsbaronnen.

De Bakker Schut Stichting die zich beijvert voor berechting van Demmink, heeft nu stukjes uit een getuigenverklaring van ‘Mustafa’ en de getuigenverklaring van ‘Osman’.

Als de jongens in een circuit van armoede op straat leefden of leven, zijn ze kwetsbaar voor seksueel misbruik maar ook om geld aan te nemen voor welke getuigenverklaring dan ook. De beide jongens wijzen Demmink aan als hun verkrachter. (Horen we ‘Osman’ aan het eind van de laatste video in het Nederlands ‘geen probleem’ zeggen?)

 • Reacties

 • ldbroersma | 27/11/11 om 16:29

  Dat laatste is ook suggestief. Hij zegt het of hij zegt het niet, klaar. Aangezien de advocaat de verklaringen als valide heeft gezien, zou ik zeggen dat zij de aangewezen persoon is om dat uit te leggen.

  Wat mij betreft is het inmiddels zover dat een Parlementaire enquete gerechtvaardigd is. Voor wat betreft Kat, ik werd met name getriggerd door een aantal filmpjes waarin onze ambtenaren en bestuurders acteerden. Opstelten die doodleuk beweert dat de minister, en hij refereerde aan Donner, niet liegt. En ook de politievoorlichter in Amsterdam kwam met een dergelijke uitspraak. Wat zijn dat voor belachelijke uitspraken en dat in een land waar de leugen regeert. Nee, het zou mij heel veel waard zijn als na grondig onderzoek zou blijken dat onze bestuurders zo betrouwbaar zijn als ze zeggen te zijn.

 • Gillesa | 28/11/11 om 23:45

  Omdat het OM deze zaak niet grondig wil onderzoeken maken zij zich zelf verdacht. Je zou bijna gaan geloven dat het zelf een criminele organisatie is.

 • Peter Olsthoorn | 01/12/11 om 20:07

  @idbroersma
  We horen ‘geen probleem’ zeggen, en als je goed luistert met een accent en met dezelfde stem. Dat betekent dat de jongeman die als Osman ten tonele wordt gevoerd tenminste twee woorden Nederlands spreekt.

  Dat is een boeiend gegeven. Heeft Demmink hem dat geleerd? Of Van der Plas?
  We proberen het uiteraard uit te zoeken. We willen graag zelf deze getuigen spreken en dan de heer Demmink. Iemand moet het doen ;-)

 • Paul | 02/12/11 om 07:37

  In Turkije zijn er een heleboel turken die (een beetje) Nederlands of Duits kunnen spreken of dat makkelijk leren. Vooral in de toeristische gebieden. Vaak hebben ze ook familie in Nederland of Turkije.
  (Ben zelf minstens 6 keer voor langere tijd op vakantie geweest door Turkije, heb daar ook relaties gehad en kende ook verschillende soorten Nederlandse en Duitse Turken)

 • Paul | 02/12/11 om 08:43

  In het fragment waar Osman ‘Geen Probleem’ zegt, reageert hij daarmee overduidelijk op de Rechercheur die zich verontschuldigde met ‘Sorry’. (Omdat die zag dat het een heftige emotie bij het slachtoffer Osman teweegbracht, om de Foto van zijn verkrachter, Joris Demmink te zien…).
  Dus wanneer Osman wordt gevraagd om zijn verkrachter aan te wijzen als hij die zou herkennen op een Foto:
  1: Reageert Osman vrij heftig op het zien van de foto van Demmink en scheurt die foto doormidden…
  2: De rechercheur zegt daarop ‘Sorry’ tegen Osman omdat hij ziet dat het een heftige emotie bij het Slachtoffer Osman heeft opgewekt..
  3: Waarop Osman dus reageert met ‘Geen probleem’.
  Dit is duidelijk te zien en horen in de laatste video hier waarin Osman Joris Demmink:
  http://www.bs-foundation.nl/sectie/demmink/de-zaak-demmink/mustafa-de-zaak-demmink/

  De Nederlandse rechercheurs die (de Turkse journalist) Kazmali over deze zaak verhoorden, lieten zich tegenover hem ontvallen dat de door Osman afgelegde verklaring (op de betreffende video’s), door het verhorend koppel als ‘schokkend betrouwbaar’ was gekwalificeerd.
  Bron: http://www.dossierdenhaag.nl/000578-OM-onmachtig-aangifte-Demmink.html#ixzz1ezhJOcHb

 • Waarheid | 02/12/11 om 09:10

  Zie hier de uitzending van Zembla over de tapvervalsingen in de zaak Baybasin:
  http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=6579&cHash=526b38bda64b30a9bd33d0a8540e8bde
  http://youtu.be/GqDqFxDJJks
  http://youtu.be/1Up7D-Xzlag
  http://youtu.be/iexebEYXmjs

Helaas, het is niet (meer) mogelijk om te reageren.