Klacht tegen Spitsnieuws.nl 

Leugenachtige blote homobillen

COC heeft genoeg van beelden van de Gay Pride bij serieuze kwesties.

Op de rol bij de Raad voor de Journalistiek deze week:

“Klacht van COC Amsterdam en Stichting Pride Photo Award tegen Spitsnieuws.nl inzake het artikel “Haags homostel weggepest” waarbij een foto is geplaatst van twee mannen met gedeeltelijk blote billen.

Klagers stellen dat door het gebruik van de foto ten onrechte een verband is gelegd tussen zichtbare stereotype homoseksualiteit en homofoob geweld.

Verder menen klagers dat het beeld de kwestie ridiculiseert.

Ten slotte betogen klagers dat de door verweerder op de website aangeboden excuses gratuit zijn, nu de foto nog steeds op de website van verweerder is te zien.”

Het gaat om dit bericht van 26 september 2011:

Haags homostel weggepest

In Den Haag is een homostel weggepest door een groep jongeren. Het stel dat in de wijk Laakkwartier woonde, is verhuisd. Waar ze naar toe zijn verhuisd is onbekend. De Haagse PVV heeft de kwestie aangezwengeld….

naschrift van de redactie: Over de foto boven dit bericht is de nodige rumoer ontstaan op internet. Wij menen als redactie dat het Gay Pride-stereotiep heeft bijgedragen aan het kllimaat waarin de twee mannen in kwestie zijn weggepest, een actie die wij uiteraard ten sterkste afkeuren.

In die zin is het beeld relevanter dan de hand-in-hand-foto die andere media bij het zelfde bericht hebben gebruikt. Het is wat ons betreft niet de fotokeuze die we betreuren, maar het feit dat we in de oorspronkelijke tekst niet duidelijk hebben gemaakt hoe het beeld relevant was voor het artikel. Aan iedereen die zich gekwetst voelt bieden wij dan ook onze welgemeende excuses aan.”

Het gaat om dit beeld:

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen