Valse diagnoses leveren vele vele miljoenen op 

Liegende Turkse psychiater nu pas exit

Al zeven maanden verdacht, maar pas nu maakt Inspectie een einde aan zijn praktijkuitoefening.

Gelezen: Verklaring IGZ

Sinan Gülsaςan is eindelijk op non-actief gezet, maar zijn praktijken waren al een poosje bekend. In januari 2011 werd hij opgepakt op verdenking van grootscheepse fraude.

In januari meldde justitie in Rotterdam dat het twee psychiaters en twee handlangers had aangehouden in verband met fraude rond uitkeringen en pgb’s. Uit het dossier blijkt dat de psychiaters tegen betaling van soms wel 5.000 euro een valse medische verklaring opstelden, waarin de veelal Turkse ‘patiënten’ schizofreen werden verklaard.

Met behulp van die verklaring ging de gestoorde naar het UWV om een uitkering te innen, maar kregen ook geld om hun huis te laten aanpassen, voor parkeerkaarten, thuiszorg etc.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft het viertal met het nodige acteerwerk bedrijfs- en keuringsartsen een rad voor ogen hebben gedraaid. ‘Patiënten’ werden getraind om hun psychoses tot schizofrenie, te veinzen. Nooit voerden ze zelf het woord. Dat deden twee ‘neefjes’ die meekwamen.

De moraal van dit verhaal is dat de geestelijke gezondheidszorg in Nederland niet deugt en de uitkeringenfabriek eromheen. De hele Nederlandse zachte wattenvoorziening werd in de luren gelegd. Dat hebben de Turken maar mooi bloot gelegd, een reden om hen dankbaar te zijn en een onderscheiding te geven. Daar denkt de Nederlandse staat anders over. Ze moeten nog voor de rechter komen.

We worden geacht om de hoofdverdachte met alleen de letter G. te duiden terwijl de inspectie zijn volledige naam noemt. Hier de verklaring geciteerd voor we worden beticht van het schenden van privacy:

“De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft op 18 augustus psychotherapeut Gülsaςan het bevel gegeven om met onmiddellijke ingang zijn werkzaamheden als arts, psychiater en psychotherapeut te stoppen. De inspectie heeft aanleiding om te twijfelen aan de kwaliteit van zijn zorgverlening. Omdat Gülsaςan niet meewerkte aan een inspectieonderzoek, heeft de IGZ hem het bevel gegeven zijn werk neer te leggen.

Begin dit jaar werd Gülsaςan door het Openbaar Ministerie in hechtenis genomen op verdenking van fraude, onder meer door als psychiater vermeend foutieve diagnoses te stellen. Vanwege de aard van de verdenking kan de inspectie niet uitgaan van verantwoorde zorgverlening bij verdere beroepsuitoefening. Daarom eiste de inspectie dat Gülsaςan zich onderwerpt aan toezicht. De inspectie heeft Gülsaςan twee keer uitgenodigd voor een gesprek hierover. Gülsaςan verscheen echter niet op de afspraken.

Omdat de inspectie niet kan vaststellen of Gülsaςan bij werkhervatting zou voldoen aan de voorwaarden voor verantwoorde zorg, heeft de inspectie een bevel gegeven waarin Gülsaςan gelast wordt te stoppen met zijn werkzaamheden. Hij mag geen patiënten meer behandelen en ook niet als zelfstandige zonder personeel (ZZP-er) werken bij derden.

Het bevel geldt tot Gülsaςan heeft kunnen aantonen dat hij wel verantwoorde zorg kan leveren. Wanneer hij zich niet aan dit bevel houdt, dan kan de minister van VWS hem een last onder dwangsom opleggen.”

Hier ook nog het bevel van inspecteur A. Bakker met het werkadres van de man:

De heer S. Gülsaςan
Spoorhaven 80
2651 AV Berkel en Rodenrijs

 • Reacties

 • josje hogendorp | 10/07/12 om 21:06

  echt wahid kehba deze vrouw.

 • hanneke | 10/07/12 om 23:43

  Ik weet niet wie die andere handlangers zijn maar ik weet wel dat de derde handlanger nog niet is gepakt. Ene Gizem ….. die zelf pgb kreeg en de eigenarrese is van zorginstelling m… schijnt een van de grootste handlangers te zijn:

  Stichting Zorginstelling Mo.. is sinds 05-03-2009 tot januari 2011 een ggz zorginstelling geweest die zogenaamd AWBZ zorg in de vorm van pgb leverde. Stichting Zorginstelling Mo.. had ruim honderden patiënten in zijn bestand waarvoor ze PGB aanvragen…………. maar dit wordt een serie lol
  SJOERD als je nieuwsgierig geworden bent vraag door en ik zal je nog veel meer vertellen :-) zelfs met bewijzen zwart op wit……

 • hanneke | 10/07/12 om 23:45

  o ja Sjoerd ook hele verhalen over DBC

 • Mustafa C | 11/07/12 om 00:44

  Hmmm Hanneke, volgens mij weet ik waar je het over hebt. zijn die twee niet twee zussen Gonul en GAMZE maar roepnamen: nehir en gizem??

  Allebei officieel voorletters G???

 • farid murad | 12/07/12 om 06:52

  Beste Hanneke , nu ik jou verhaal lees en het manier waarop je het schrijft , heb ik toch de neiging om te gaan denken dat hanneke geen hanneke is maar nathalie j ?? eigenlijk moet ik zeggen nazanin G !! en mustafa C is dan sinan G !! . ik proef uit jou verhaal dat je het aandacht wilt richten naar Gizem van zorginstelling M….. ,en dat ze zelf pgb kreeg etc etc , als ik het toch mis heb dat je toch geen nazanin bent dan bied ik mijn excuses .
  je manier van schrijven en het smile achter je teksten deed mij effetjes denken dat je geen hanneke was , maar doet er niet toe.
  hiebij wil ik reageren op hanneke en mustafa de opmerkingen, hanneke zegt niet te weten wie de andere handlanger is maar dat ze weet dat de 3 handlanger nog niet is gepakt , hoe kom je aan die getallen ? aan welke voorwaarden moeten ze voldoen of wat zijn de eisen om gekwalificeerd te worden om aan een waardige zeer respect volle nummer te komen ? wie is dan 1 ,2 ?
  kan het zijn dat die nummer volgorde te maken hebben met de relatie die sinan en de meeste vrouwen hadden of heeft het te maken met de volgorde die jij denkt. aangezien jij bewijizen hebt zwart op wit betekend het ook dat je gizem gekend hebt en misschien ook wel samen heb gewerkt ? de datum van oprichting weet je ook op te noemen , heb je hier onderzoek naar gedaan ? of was je ook tijdens de oprichting werkzaam bij gizem ? stichting mo ken ik niet en gizem zegt mij helemaal niets , maar ik weet wel dat gizem de vriendinnetje was van sinan die de behandelplannen voor gizem schreef , dus ze declareerde toen het zelfde als hoe stichting together nu ook declareerd!! je zegt ook wel dat ze pgb aanvragen deed of doet en awbz zorg in de vorm van pgb leverde , dus ik snap niet wat bedrijfs activiteiten hier mee te maken hebben.ben jij nu bezig om mo… in het dacht licht te brengen of sinan g? ik denk eerde mo… want je hebt het niet over sinan . iedereen in rotterdam weet dat stichting mo…. en sinan 1 was , dus waar hebben we het over ?? , snap het niet verkeerd hey , ik trek geen partij maar aub ook vermelden wat eigenlijk je boodschap is in deze ,dan kunnen andere lezers ook mee praten.
  als ik een voorbeeld mag geven over ggz instelling die awbz zorg leverd in de vorm van pgb is er niets mis mee , dat mag en kan , tenzij je daar bevoegd en bewaam leden in je bedrijf hebt ,en tenzij je ook zorg leverd hoe het moet , volgens mij leveren ze nog steeds zorg in de vorm van pgb , maar dat doet stichting together ook .
  de leden van stichting together weten dit ook , andere organisaties leveren ook zorg in pgb . stichting my horeb deed dat ook samen met sinan g , dokter ali, huisarts farahani , kinderopvang eigenaar jim , jeugdhulpverlener Turan sahbudak van stichting jutters , gemeente ambtenaar ali tiryaki , boekhouder gamze , emirhan K , uit amersfoort murad mahmoud , yousef gh , de moeder de vader de kinderen de zussen , broertjes van haydeh hadden zorg en hebben nog steeds zorg , en de eigenaar van stichting together mw nathalie heeft ook zorg gehad , die ze niets terug heeft betaald , hoe is deze zorg aangevraagd ???????? door medewerking van sinan toch ? door die behandelplan heeft zij het toch gered van rechtbank ?? ,zo simpel . kennelijk heeft sinan meer medewerkingen gegeven waar de dames toen een beroep op konden doen ,zoals zorg geld . nu we het hebben over bewijzen die hanneke zou willen of kunnen aanleveren vind ik nog wel te voorbarig , dan kijg ik een vraag teken en mijn vraag is , wat zal de reden zijn dat hanneke zo gewilligd is om gelijk met bewijzen te komen ? zijn jullie vijanden ? nee toch ? waarom zou hanneke bewijzen moeten tonen zwart op wit ? ……..hoe zou hanneke het vinden als er nu iemand anders zo iets schrijft over hanneke , en die zegt : DINGELMAN als je nieuwsgierig geworden bent vraag dan door want ik wil het je zo graag vertellen waar hanneke zich schuil houdt :-)zelfs met bewijzen zwart op wit …. geef je al te kennen dat je een reden zoekt om het te vertellen. O JA DINGELMAN ook hele verhalen over zorgkantoor met terug betaling van de zorg budget die niet zijn verantwoord. en dan begin ik nog niet eens over belgie turnhout en de villa die je niet heb betaald , wat ik eigenlijk hier mee wil zeggen is , als iemand iets negatiefs wilt vermelden of roepen over iemand moet je eerst van goede huizen komen en goed na denken voor dat je iets roept , als je denkt dat stichting bla bla niet juist werkt en onder tussen kan jij er ook wat van , dan lijkt het mij een strak plan en zeker verstandig om niet te gaan praten over andersmans activiteiten ,als je toch denkt van dat kan mij niets schelen ik ga toch mensen proberen zwart te maken en je gaat over bewijzen willen praten ,dan is mijn raad : vergeet 1 ding niet en knoop het goed in je oren . ONDERSCHAT de mensen nooit. die mensen die je wel eens onderschat , kunnen bewijzen hebben die het bestaan van je zaak maar ook prive onmogelijk kunnen maken. geloof mij die mensen kunnen iedereen zijn . een hint ? volgende keer beter :-)

 • Saskia | 14/09/12 om 21:42

  Het ergste van dit alles is dat mensen op dit moment behoorlijk afgeleid zijn door PGB Fraudes. Wat dachten jullie?? Dat ze gestopt zijn met frauderen, omdat ze geen PGB meer aanvragen? Het is nog simpeler geworden om te frauderen. Met het openen en sluiten van DBC\’s bijvoorbeeld. Wauww ik open een zorgtraject voor een client. Daarna voeg ik wat activiteiten toe. Sluit deze vervolgens en declareer deze bij de zorgverzekeraar. Het geld stroomt heerlijk binnen en niemand controleert of er zelfs wel verslagen opgeslagen zijn. Ik ben benieuwd wat mensen daarop te zeggen hebben.

  Nathalie, ik zie dat jij bij zorginstelling Together werkt. Zeg nou zelf het is toch heel makkelijk om DBC\’s te openen en te sluiten zonder dat iemand daar omkijken naar heeft?

 • J | 10/11/13 om 22:46

  Kijk uit mensen: suna karatas
  Van goudenzorg en thuiszorg haaglanden
  zoekt ontvoerders om een zes jarige
  Jongetje te ontvoeren. Verschillende
  mensen hebben al een getuige ver-
  Klaring afgelegd waarin ze zeggen dat
  ze gevraagd werden door haar om deze
  Zesjarige jongetje te ontvoeren. Suna
  Karatas is een psychopaat en wordt
  Binnenkort opgepakt door het OM
  Wegens voorbereiding van kinder-
  Ontvoering met voorbedachten raden

 • Sinan | 08/05/14 om 09:26

  Ik had in het jaar 2012 in november kennis gemaakt met Suna Karatas, praktijk Goudenzorg te Rijswijk. Zij heeft PGB voor mij aangevraagd, omdat ik sinds januari 2008 de chronische ziekte Multiple Sclerose heb.
  Suna Karatas heeft dus PGB voor mij aangevraagd wat ik tot eind oktober 2013 ontvangen heb van het AGIS Zorgkantoor en telkens gevraagd werd in een vorm van bedreiging het over te maken naar een opgegeven rekeningnummer.

  Nu is het zo, dat ik steeds brieven van het AGIS Zorgkantoor en van GGN Incasso en Deurwaarders ontvang omdat het PGB wat ik ondanks de fraudeleuze handelingen en bedreigingen overgemaakt heb naar een van haar rekeningnummers.
  Heb nou een groot probleem met Agis Zorgkantoor en het GGN om het niet verantwooorde zorg en bedragen te verantwoorden.

  WIE o wie kan mij hiermee helpen !!!

  Met vriendelijke groet,

  Sinan K.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen