Markt Rutte en Jan Kees de Jager 

Miljardje of vijftig gejokt over Griekenland

Verdikkeme Mark, zo zien we je nog heerlijk recreëren en en zo moeten we je ineens onverbiddelijk op de schlemielengalerij van Leugens.nl opnemen. Jan Kees had z’n plek al opgeëist.

Gelezen: Brief aan de Tweede Kamer over de Eurotop in Brussel; Trouw.

Het was niet eenvoudig, maar ook geen koeterwaals, de conclusie over de Eurotop afgelopen week over de op te voeren steun aan Griekenland: in totaal 109 miljard euro aan bijdragen.

Premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager van Financiën menen echter dat ze van 59 miljard euro kunnen uitgaan, als enigen die de top bijwoonden.
Rutter vorige week met de bekende studentikoze arrogantie: “Ik ben er vandaag acht uur mee bezig geweest. Ik zit goed in de cijfers maar ik kan me voorstellen dat u nog even aan boord moet komen.”

 • Reacties

 • Darm | 28/07/11 om 19:16

  Als je door het rapaille van de PVV al zo vaak tot orale seks bent gedwongen, hetgeen door een deskundige alhier overigens als onmogelijk is bestempeld, mag je niet van een in de kast zittende vrolijke student verwachten dat hij nog onderscheidt kan maken wie de grootste heeft. Dan jok je liever even dan dat je ook nog met de billen bloot moet.

 • Maarten | 28/07/11 om 22:58

  “Darm” (what’s in a name) schrijft:
  mag je niet van een in de kast zittende vrolijke student verwachten dat hij nog onderscheidt kan maken wie de grootste heeft. Dan jok je liever even dan dat je ook nog met de billen bloot moet.

  Tja…. onderscheidt maken; een intelligente bijdrage, Darm!

 • Darm | 29/07/11 om 11:51

  Beste Maarten

  Inderdaad, het is geen sinecure een zeer doorwrochte metafoor inzake de huidige politieke verhoudingen te ontwarren. Iemands seksuele geaardheid is voor mij geen enkele issue, wel als je daarmee door een gedoogpartner waarvan bekend mag worden verondersteld dat dit in die kringen wel een onderwerp is, de gelegenheid geeft je onder meer daarmee te gijzelen. De angst voor die gedoogpartner is lees- en voelbaar in al zijn ministeriele gedragingen. Dat is wat er voor de lezer staat, gelardeerd met wat luim. Een crash blijkt immer een opeenstapeling van menselijke fouten, omwille van macht je persoonlijkheid verloochenen, is er in dit geval een van. Dan is het opeens wel een issue.

 • Niquote | 30/07/11 om 00:03

  Aha, mijne heren, staan wij hier aan de wortels van eindelijk weer eens een discussie, debat dan wel een polemiek? Kortom alles wat het verbale geweld van de Wilders kliek om zeep heeft geholpen? Mag dat graag zien en lezen. Doe uw best zou ik willen zeggen en om nog wat olie op het vuur te gooien; ja, er is onderscheid. Gelukkig wel. Ik geniet daar dagelijks van en moet er niet aan denken dat het er niet meer zou zijn.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen