Kat-en-muis spel rond onthullingen vuurwerkramp 

Politie tegen journalist RTV Oost

Onthullingen niet leuk voor bromsnorren Kamperman, Mijwaart en De Boer.

Gelezen: Nu.nl

Het begint hiermee: Ex-directeur Bakker van SE Fireworks heeft aangifte gedaan wegens het achterhouden van bewijs door vier personen die tien jaar geleden de vuurwerkramp onderzochten: toenmalig officier van Justitie Herman Stam – nu rechter in Almelo en de rechercheurs Hans Kamperman, Cees Mijwaart en Rik de Boer

Ze zouden een melding van drie mogelijke verdachten van brandstichting niet hebben opgenomen in het dossier. Peters zegt dat een proces verbaal van 5 januari 2001 niet aan het procesdossier is toegevoegd, met daarin de namen van mededirecteur Willie Pater van S.E. Fireworks, klusjesman Hennie Kloppenborg en medewerker De Jong. Zij zouden wetenschap hebben over het eerste vlammetje of daar bij betrokken zijn.

Dit feit is gemeld door onderzoeksjournalist Rop Vorkink (foto) van RTV Oost die zich ook al een decennium in de zaak vastbijt.

Het drie rechercheurs heeft nu aangifte wegens smaad gedaan tegen deze journalist.

En de journalist eist op zijn beurt rectificatie van een persbericht daarover van de drie dienders. Hun advocaat liet immers in een persbericht weten dat hij niet had geëist dat Vorkink het trio niet meer mocht beschuldigen en dat hij ook niet met een kort geding had gedreigd.

Maar die brief is er wel. Het staat zwart op wit. Dus Vorkink wil dat de advocaat van het trio zijn bericht rechtzet.

 • Reacties

 • Bert Maathuis | 28/03/11 om 18:34

  Zo gaat ie dus weer goed, meneer Vorkink!

  Overigens weet iedereen in Twente dat het niet om een vuurwerk-, maar om een munitie-ramp gaat.

 • Henk | 27/07/13 om 14:42

  1e vlammetje: mederwerkers genoemd in PV 5 januari. (Pater, de Jong)
  2e vlammetje: Brandweermannen Enschede om 15 u 15

  Geen wonder dat de overheid dit in de doofpot houd.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen