Al Gore, instituut en media aangeklaagd 

Klimaatleugen?

Tegenstanders van de ‘manmade global warming’ theorie treden naar voren. Media zwijgen hen naar eigen zeggen dood. En ze dreigen Al Gore te dagen.

Het kraken van een e-mail server van de Climate Research Unit (CRU) van de universiteit van East Anglia leidde tot openbaarmaking van honderden e-mails.

Een deel van de berichten wekten sterk de indruk dat klimaatwetenschappers die het idee van een door mensen veroorzaakte opwarming van de aarde onderschrijven publicaties van andersdenkende wetenschappers in de wielen wilden rijden.

Tenminste is er een verzoek van de directeur van het instituut, Phil Jones, om e-mail verkeer gevraagd op grond van de Freedom of Information (FOIA) wet in Engeland te verdonkeremanen.

Volgens het instituut en de betrokken klimaatwetenschappers zijn de berichten uit hun verband gerukt en verspreid en bedoeld om de op handen zijnde klimaatconferentie in Kopenhagen te beí¯nvloeden.

‘Gore dagen’

Nu treedt de oprichter van The Weather Channel, John Coleman, naar voren met het idee een rechtszaak te beginnen tegen Al Gore. De Nobelprijswinnaar zou feiten met opzet hebben verdraaid om zijn zaak kracht bij te zetten.

Coleman claimt dat de stem van niet minder dan 30.000 wetenschappers die sceptisch zijn over ‘manmade global warming’ stelselmatig wordt genegeerd in de media. Met uitzondering van de tv-zender Fox in de VS die volgens Coleman wel tegenstanders aan het woord laat.

Cole is wel voorstander van veel klimaatmaatregelen, maar vindt dat sprake is van eenzijdige informatievoorziening met een hetze en opzettelijk bedrog van belanghebbenden.

“Gore leerde iets over CO2 was ineens een deskundige. De media sprongen erop en houden van crisissen het einde van de wereld aan te kondigen. Het is een religie geworden.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen