AZ-sponsor in de verdachtenbank 

Dick Scheringa Bank

Onderzoek naar praktijken van grootste leenboer.

Gelezen/Gezien: De Pers, NRC Handelsblad
Reporter, Tros Radar, nrc next,

Dick Scheringa kan beter goed feesten dit weekend mocht zijn club alsnog kampioen worden. Want hij is al veroordeeld als we de media moeten geloven.

De Authoriteit Financií«le Markten doet onderzoek naar de DSB-bank. Bekijk en lees ge genoemde bronnen. Uit NRC van 11 april onder de titel ‘De praktijken van De Snelle Belofte Bank’ verder:

“Soms gaat de financieel adviseur van Becam, Frisia, de Robbesand Voorschotbank of een andere bv van DSB nog verder. De klant kan nog 10.000 euro bijlenen en dit geld beleggen in een product van DSB Bank…

Als de aandelen in waarde stijgen over de looptijd, kan een deel van de lening afgelost worden met de belegging. De adviseurs van DSB houden klanten voor dat ze zo een deel of zelfs hun totale lening kunnen afbetalen, zegt Meijer. Haast gratis lenen dus. Maar er wordt nauwelijks gewezen op de risico’s van beleggen, terwijl DSB Bank juist mikt op klanten die niet hoog zijn opgeleid.”

Dit zegt advocaat Maarten Meijer, die twee jaar lang juridische strijd voert tegen DSB. Scheringa zegt in een antwoord dat dit niet meer de praktijk is.

Overigens hebben alle banken jarenlang hypotheken en leningen opgetuigd met veel te dure verzekeringen. Ook voor die banken vormen lager opgeleiden het belangrijkste doelwit, maar ook hoger opgeleiden zagen al snel door de voorgestelde bomen het bos niet meer.

 • Reacties

 • Gert | 02/07/09 om 09:36

  Lijkt er ook op dat ie Louis V. G. zo gratis heeft laten gaan.

  Ook wij zijn er de dupe van die mooie loze beloftes daar snel praten snel verkopen. Provisies dat is het gene waar de verkopers voor gaan. Het is niet voorniks dat het allemaal jonge honden zijn die allemaal gebrandt zijn om een salaris van €80. tot € 100.000 per jaar te verdienen. Geen wonder dat ze snel opgebrand zijn want de druk is hoog. Sociaal en adviserend zijn ze zeker niet denken alleen maar aan hun eigen hachje. Waar komt al dat geld van al die reklames vandaan. Juist van de overtollige rente die wij over deze woekerpolisen betalen.

  Ik wens de heer Meijer heel veel successen tegen de DSB

 • Arjen Kalkman | 07/08/09 om 22:15

  Een maagd (varken/rat) is het ultieme sterrenbeeld om een sociaal-darwinistische lijn zeer lang te kunnen voortzetten. Breekt degene hiermee, dan zien we het inzetten van een lijn die niet diametraler op het verleden kan staan. Het alternatief is een door de omstandigheden gedwongen de-masque met de dood tot gevolg.

 • Paul | 20/10/09 om 11:37

  Wie is Dick?

 • Vincent | 20/10/09 om 11:39

  Ja dick who? dick van den broek? of dirk advocaat?
  ik ben het spoor dick bijster.

 • Vincent | 20/10/09 om 11:39

  en paul is homo

 • Vincent | 20/10/09 om 11:42

  Ve Paul bir o bí¼tí¼n Tí¼rklerin gay diyor

 • k.thie | 30/10/09 om 12:16

  waarom laat wouter bos deze man lopen enlaat hem niet vervolgen ,en totaal kaalplukken .dan weet hij ook wat het is om arm te zijn

 • h.wiltjer | 30/10/09 om 12:27

  het is een schande dat wouter bos dirk scheringa maar laat lopen met 8 lijfwachten twee gepansde wagens ,vele huizen hoop geld ,het goede heertje is nog heilig bij deze man,het mag allemaal in hetkleine nederland,nog even en hij krijgt de zoveelste lintje,als dit allemaal ongestraft mag raad ik een ieder aan ,begin met net zo je wordt er rijk bij.

 • kars | 30/10/09 om 12:30

  een onderzoek moet er komen en bijvoorbaat beslag legen op dirk scheringa en zijn ,s bezittingen

 • kor | 30/10/09 om 12:35

  alle bestuurders van d.s.b.moeten op staande voet niet meer aan de bak komen bevoorbeeld gerrit zalm weg met die man bij abm een schade wouter bos .

 • ABC | 20/08/12 om 13:57

  Wouter Bos is het bankenvriendje Pur Sang!

Reageer op dit artikel:

*

*

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen