Media blaten domme gezagsdragers na 

Ontsnapt aan een aanslag van Marokkanen

De Volkskrant schaamt zich stiekem.

Tsja, wat moet je als reeds jaren de terreurdreiging ‘substantieel’ volgens de NCTB waar iedereen zijn boterham verdient aan zo’n kwalificatie?

De Amsterdamse politiechef Welten komt in nauwelijks te verhullen mediageilheid verklaren dat het om Nederlanders gaat van ‘Marokkaanse afkomst’ of met een ‘Marokkaanse achtergrond’, en familie van een terrorist die in Madrid toesloeg in 20o4. Met de journalist die de primeur krijgt kwijlend op schoot.

‘Alles klopte’ heet het in een germanisme. Mogen Amsterdamse Marokkanen, nu er niets van waar blijkt, ook de ‘afkomst’ of ‘achtergrond’ van hun burgemeester noemen?

Het feit van de familierelatie: “De broer van de schoonzus van zijn vader. Dat is de relatie die een 19-jarige Amsterdammer had met een van de zelfmoordterroristen van de aanslagen in Madrid in 2004.”

De Volkskrant, die zich afficheert als kwaliteitskrant – en dat soms werkelijk is – met de kop: “Amsterdam ontsnapt aan aanslag”, met als onderkop: “Zeven Marokkaanse Nederlanders gearresteerd op verdenking van uitvoeren terreurplan.”

De krant schaamt zich. Excuses dan? Nee, stiekem op de open site een andere kop neerzetten: “Arrestaties na terreurdreiging.” Er staat nog bij: ‘bijgewerkt op 13 maart 2009 13:51’ In het webadres staat nog de originele kop: Amsterdam_ontsnapt_aan_aanslag.

Grappig is wel de toevallige verwijzing naar een artikel over Multatuli boven die kop, met als tekst: “Een multiculturele samenleving kun je alleen bouwen op grond van werkelijk gevoelde gelijkwaardigheid.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen