Misbruik van macht in 'Troopergate'? 

Sarah Palin en haar zwager

‘Vendetta’ om uitkering brengt vicepresidentskandidaat in moeilijk vaarwater.

Gelezen: TPR, Consortiumnews

Mike Wooten was de zwager van Sarah Palin, de baas van Alaska. En in een scheiding met een verbitterd gevecht gewikkeld met een zus van Palin.

Toen haalde hij als staatspolitieman een lijk uit een wrak, gleed weg en raakte gewond aan zijn rug. Dan heb je in Alaska recht op ziekengeld. Dat is uitbesteed aan een privaat bedrijf, Harbor Adjusting Services in Anchorage, dat dit voor de staat regelt. Maar voor Wooten liep dat anders. Het private bedrijf verdacht hem van simuleren, onder meer daar er een foto opdook van Wooten op een sneeuwscooter. En zette de uitkering op sterk water.

De bazin van het bedrijf wat de betalingen regelde getuigde eerst dat dit niet is gestuurd door Palin en haar staf onder wie haar echtgenoot. Maar nu is er een medewerker van Harbor Adjusting die het tegendeel beweert. En dus draaide ook har bazin 180 graden, om een aanklacht wegens meineed te voorkomen.

Ondertussen ontsloeg Palin ook haar Public Safety Commissioner. Deze zegt dat dit samenhangt met de kwestie. Hij had de zwager moeten ontslaan.

En Harbor Adjusting kreeg recent een nieuw contract ondanks lagere biedingen van concurrenten. Naar men zegt.

Weer een samenzwering tegen Palin, of echt een ‘Troopergate’?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen