Belastingbetaler mag dokken 

PvdA’s vrouwtjesmaker

Dig Istha wordt ingehuurd om het beeld van de minister Cramer en Vogelaar op te poetsen.

Gelezen Telegraaf

Dig Istha (foto) is één van de belangrijkste spindoctors in Nederland. Er zijn weinig leugenachtigere (en daarmee leukere) beroepen dan dat van spindoctor of mannetjesmaker: het doel is een veel positiever beeld te schepoen dan het werkelijke beeld.

Meestal zetten politici of politieke partijen dit in meest extreme mate in. Dig Istha is nu aangetrokken om het imago van de PvdA-bewindsvrouwen Jacqueline Cramer (Vrom) en Ellen Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) te helpen verbeteren.

Istha kost per uur 187,50 euro. Dit soort bedragen (toiletpauze 15 euro) is niet ongebruikelijk voor professionals in de adviessfeer.

De twee ministeries betalen de facturen van Istha. De SP vindt bij monde van Ronald van Raak dat de PvdA deze bedragen moet betalen. Istha is ook spindoctor van de PvdA.

Partijleider partijleider Wouter Bos van de PvdA weigert dit.

  • Reacties

  • E. Elm | 21/04/08 om 20:31

    De link bij de naam van minister Jacqueline Cramer (geb. 1951) leidt niet naar het artikel van Parlement en Politiek over haar, maar dat over emeritus-hoogleraar prof. dr N. Cramer (geb. 1921) die in 1997 overleed.
    Was die misschien haar vader?

  • Peter Olsthoorn | 27/04/08 om 07:32

    Dank voor uw kritiek. Het is rechtgezet met de juiste link.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen