Rechtszaak aangespannen om rectificaties 

Janssen: Volkskrant loog meer in fietsenhokzaak

Krant moet nog dieper door het stof, vindt Nijmeegs raadslid.

Recitificatie 1 Volkskrant, Binnenland, 1 december 2007 (pagina 2): “De gemeente bevestigt de bouwstops vanwege illegale werkzaamheden aan de Lange Hezelstraat : op 10 oktober (de nummers 72, 74 en 76), op 31 oktober (75) en op 16 november (39 en Hessenberg 23), (Binnenland, pagina 3, 29 november). Naar nu blijkt, zijn de panden aan de Lange Hezelstraat 72, 74 en 76 helemaal niet van een zakenpartner van Janssen, maar van Sengers beheer. In de panden zit Versailles Dranken, die niets met Janssen of zijn partners van doen heeft.”

Rectificatie 2: Volkskrant, Binnenland, 9 februari 2008 (pagina 3):
“De Volkskrant publiceerde op 29 november 2007 een bericht onder de kop ”˜Raadslid leurde met fietsenhokverhaal’. In dit artikel wordt onder meer gesteld dat raadslid Janssen van Gewoon Nijmegen eigenaar was van het bordeel Club Diana en veel geld heeft verdiend in de prostitutie. Dit is onjuist. Janssen was enkel de verhuurder van het betrokken pand.

Verder wordt in het artikel vermeld dat de inbreng van Gewoon Nijmegen in de raad nihil is. Ten onrechte is dit als feit gepresenteerd, terwijl het de mening van een aantal gemeenteraadsleden betreft.

In een eerdere editie werd reeds gerectificeerd met betrekking tot de ten onrechte aan het raadslid toegeschreven eigendom van panden. De Volkskrant betreurt deze onzorgvuldigheden.”

Dat hakt er aardig in. In het artikel in november schreef verslaggeefster Anja Sligter in de Volkskrant, op gezag van onder meer De Gelderlander, dat Jo Janssen (foto) van Gewoon Nijmegen de bron was van de beruchte fietsenhoekprimeur over wethouder Paul Depla (zie ook Rutger en de schoonmaker).

Wethouder Depla had illegale bouwwerkzaamheden stil gelegd in Janssens panden aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen. Tegen een raadslid zou Janssen hebben gezegd dat hij ‘die Depla wel zou pakken’.

Janssen wil dat de Volkskrant nog meer rechtzet en daagt de krant:

Janssen eist dat ook de kern van het artikel, dat hij heeft lopen ‘leuren’ met het gerucht over het slippertje van Depla, en het motief wraak worden rechtgezet. Ook de suggestie van banden met wapenhandelaars vindt hij onkies.

Dat laatste staat in de volgende alinea: “Ook bezat hij nachtcafé Ambassadeur dat druk bezocht werd door de Nijmeegse onderwereld en zijn Havencafé werd door de politie gesloten wegens drugs- en wapenhandel.”

De Volkskrant vindt het welletjes met rectificeren. Janssen vindt dat hij flink beschadigd is. En eist ook 5.000 euro schadevergoeding.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen