Overeenkomst voor belastingontduiking 

Maurice de Hond

Parkeergarageondernemer betaalt onderzoek Deventer moordzaak.

Gelezen: NRC nieuws en NRC achtergrond

Maurice de Hond voert strijd tegen de veroordeling van Ernst Louwes in de Deventer Moordzaak. Dat kostte hem tot op heden zo’n 600.000 euro.

Dat geld komt grotendeels van Jan de Lange, eigenaar van parkeergarageexploitant P1. Hij stuurt het geld via zijn bedrijf Pink & Nelson BV. De Hond stuurt daarvoor dan facturen vanuit zijn bedrijf View/Ture.

Op de facturen staat als levering ‘Verzorging mediacampagne’. In eerste instantie zegt Maurice de Hond tegen journalist Joep Dohmen van NRC dat hij creditnota’s heeft gestuurd vanwege een vergissing. Later trekt hij dat in. Het was een leugen.

Het privé onderzoek werd geboekt als zakelijke transactie onder opzettelijk foutieve vermelding. Maar die lezing wordt herzien in het licht van de publiciteit:

“Beiden nemen nu afstand van hun eerdere lezing. Er is nooit een factuur en creditnota verstuurd, zeggen ze. Het was volgens beiden vanaf het begin een lening. Pink and Nelson informeerde gister de Belastingdienst om ”žde indruk weg te nemen dat hier sprake zou zijn van frauduleus handelen”.”

In de gezamenlijke overeenkomst staat dat de bijdragen als leningen kunnen worden geboekt in een gezamenlijke BV, Newcracy en op korte termijn met facturen van Viw/Ture. Het domein NewCracy (wat waarschijnlijk staat voor ‘new democracy’) is gereserveerd via BliXem Internetdiensten.

  • Reacties

  • Ko van Dijk | 23/02/08 om 15:32

    Er valt natuurlijk wel iets te zeggen voor deze “belastingontduiking”. Maurice cs vecht de verloedering van onze Rechtsstaat aan. Dat kost handen vol met geld. Er is dus geen sprake van winst. Eerder kunnen we stellen dat de belastingdienst mee mag betalen aan een actie die niet nodig was geweest als onze overheid haar taken naar behoren verricht.

  • Robert Waldner | 16/02/09 om 19:31

    Intussen laat P1 in Woerden en Dordrecht haar medewerkers zonder bescherming giftige stoffen opruimen. Het is maar waar je prioriteiten liggen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen