Nova houdt vast aan beweringen: 

Coup van extremistenbij moslimomroep

Rechter liet Telegraaf buigen, Nova in bodemprocedure.

Gelezen: Novum/Trouw

Op 18 oktober 2007 gebood de rechtbank in kort geding dat De Telegraaf een artikel over de Nederlandse Moslim Omroep moest rectificeren. Het betrof een bewering over bestuurder Yahia Bouyafa die lid zou zijn van de extremistische Moslim Broederschap en object zou zijn van AIVD-aandacht.

Tv-programma Nova baseerde zich mede op het Telegraafbericht in haar uitzending van 11 oktober. Die ging over extremistische invloed bij de Moslim Omroep, een stichting van de Nederlandse Moslim Raad. Met als persoon Bouyafa. Nova leek dat recht te zetten met: “Deze bewering was gebaseerd op informatie uit twee mondelinge bronnen en een artikel in de Telegraaf van 4 augustus 2007. De informatie van de Telegraaf is inmiddels door de rechter verworpen, omdat die banden niet aannemelijk konden worden gemaakt.”

Het bleef bij deze mededeling. Nova wilde de inhoud van het onderwerp Nederlandse Moslim Omroep van de uitzending van 11 oktober 2007 niet rectificeren.

Want ze had nog twee bronnen. Deze zien Bouyafa als een leidende figuur van Europe Trust in Nederland. De Britse Europe Trust steunt radicale organisaties.

Ook andere beweringen over extremisme, onder anderen aan het adres van de NMR-bestuurders Abdelmajid Khairoun en Mohammed Nanhekhan, bleven overeind. De laatste is betrokken bij de World Islamic Mission, weet Nova.

Dus kwam er een kort geding. Dat zou gisteren dienen. Maar Nova kwam zo laat met een grote hoeveelheid stukken dat het geding niet meer mogelijk was. Zei de advocaat van de NMO. Nu wordt het een bodemprocedure. Die duurt lang.

Advocaat van de NMO is Lucien Nix, ook actief voor de PvdA Oud Zuid. Ze neemt het op tegen Herman Doeleman van Hí¶cker Advocaten, bekend mediaadvocaat in Amsterdam-Zuid, en ooit even acteur.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen