Ze worden barslecht behandeld in de opvang 

Liegen over pitbulls

pibullMorgen voor de rechtbank, de liefhebbers van deze beestjes.

Gelezen: Meppeler Courant, RTV Oost.

Schrik aanjagen, dat vinden we best leuk, de eigenaren van pittbuls. Neem de United Kennel Club Europe (UKCE) ofwel in Nederland de ‘Vereniging Pitbullbelangen Nederland’. De website opent als een horrorfilm.

Maar verder niets dan dierenliefde. En dus demonstreren tegen slechte behandeling. Zoals door Dierenhotel Het Tolhuis in Nieuwleusen.

Dit vangt in beslag genomen agressieve honden op voor de inspectiedienst AID. En behandelt de honden slecht. Dat zegt de UKCE. Maar ook de Anti Rad Club. En de Tegen de RAD.hyves. Die laatste heeft wel 4.000 leden. Ze zeggen dat er verschrikkelijk aan toe gaat, daar in Het Tolhuis.

RAD staat voor Regeling Agressieve Dieren (RAD), ook wel ‘pitbullwet’ genoemd. Dieren die uit testen te agressief blijken, moeten dood. Maar eerst naar Het Tolhuis in Nieuwleusen.

Zaterdag 12 januari 2008 is er een demonstratie tegen Het Tolhuis. Met een mars vanaf het FC Zwolle-stadion naar Nieuwleusen. De pitbullhouders eisen dat het Tolhuis wordt aangepakt, door de RAD Commissie van Wijzen. Wegens pharmacy supplies beestenmarteling.

Maar Het Tolhuis vindt dat een leugen. Ze gaat keurig met de beestjes om: “De in beslag genomen honden mogen elke dag alleen in de speelweide. Als we er drie bij elkaar in de speelweide stoppen, blijft er maar een halve over.”

En Het Tolhuis wil de demonstratie voorkomen. Met een kort geding. Dat dient morgen in Arnhem. De zaak is ook gericht tegen Hyves en tegen Speurders.nl. Die moeten de identificatie (IP-nummers) van anonieme bedreigers verstrekken.

De bedreigingen hebben de eigenaresse van Het Tolhuis als doelwit: Anita Kersjes. Ook de namen van de beheerders van de drie genoemde clubs moeten op tafel komen. Om ze te vervolgen wegens smaad.

Ondertussen vechten de clubs onderling, over die demonstratie.

 • Reacties

 • de moeder van alle pitbull slachtoffertjes | 15/05/08 om 18:32

  @ Wendy
  Zien toestemming te krijgen dat een dierenarts al z’n tanden en kiezen trekt, en dat je je ‘kindje’ dan weer mee naar huis mag nemen.
  Dat, of er op toezien dat het dier – dat zichzelf immers ook niet gemaakt heeft – pijnloos en rustig mag inslapen en dat JIJ daarbij bent voor hem (haar).
  En als je over je verdriet heen bent en weer een nieuwe hond als huisgenoot wilt, zoek er dan een uit van een gezellig vullisbakkenras of van een ras dat niet als zo potentieel gevaarlijk te boek staat.
  Sterkte!

 • Het-moet-niet-gekker-worden | 31/05/09 om 22:33

  Tijd voor wat tegengas namens de Nederlanders die nog voor rede vatbaar zijn.

  Wat ben je toch achterlijk als je het hebt over een lief maatje, terwijl je een pitbull-achtige hond bedoelt. Kijk eens naar dat beest. Als je een lief beestje in huis wil, dan zijn er zat andere huisdieren. Neem een cavia.

  De liefhebbers van deze moorddadige honden mogen wat betreft stuk voor stuk verantwoording afleggen bij de nabestaanden van doodgebeten peuters. Elke hond die een kind aanvalt en zwaar verwond of zelfs doodbijt dient afgemaakt te worden. Geen discussie mogelijk. Een mensenleven staat boven het leven van een dier, en al helemaal het leven van een peutertje ten opzicht van zo’n doorgefokte freakhond. Men praat over procedures, opvang, behandeling, etc. Het zijn geen vluchtelingen die oorlog ontvluchten ofzo. We hebben het over dieren die gevaarlijk zijn, aanzienlijk leed op hun geweten hebben en nooit de garantie afgeven niet in herhaling te vallen.

  Mensen denk na!

 • Anoniem. | 09/07/10 om 15:23

  Pitbull’s?
  Ik moet er niet aan denken dat we zo’n beest straks in huis nemen! Ik heb er heel veel over opgezocht, o.a wikipedia en google, uiteindelijk vondt ik op wikipedia dat Pitbull’s geen honden zijn. Omdat ze door de mens zelf gecreí«rd zijn. Bekijk die plaatjes op google maar ‘s, het zijn echte duivels! Ze vallen heel vaak hun eigen baasjes aan. “Pitbull’s” moeten gewoon uitgeroeid worden, het is een gevaar voor de mensheid, je durft je kinderen niet eens meer alleen naar de speeltuin te spelen waar mensen ook hun honden uitlaten. Omdat er toch nog van die domkoppen zijn die die beesten zonder tuig laten lopen! Dat vindt ik hartstikke acosiaal. Het mag van mij part uitgeroeid worden. Duivels dat ze zijn!

 • Arsa. | 09/07/10 om 15:28

  Die beesten zijn eng. Als ik ze zie , loop ik d’r met en boog omheen. Het zijn inderdaad duivels. En het is ook inderdaad geen hondenras. Ze mogen ook uitgeroeid worden van mij. Ik vindt het gewoon niet normaal dat er zoveel slachtoffers zijn van Pitbull’s en dat die beesten dan nog gewoon zonder tuig, of met tuig mogen rondlopen. AGRESSIEVE DUIVELS ZIJN HET! Ik wil ze niet! Een Dobbermann kan nog wel. Als je dat beest maar weet op te voeden, maar een Pitbull gaat me echt te ver.
  xxxx;).

 • Staffie | 17/07/10 om 14:44

  Kijk he, als iedereen ier blijft kakken da pitbulls gevaarlijk zijn… dicuteerd hier is over…

  Hoe klein ook het hondje (poedel, pekinees, fox….) ze kunnen ook gevaarlijk zijn. Het is niet omda er nen hond gevaarlijk uitziet da hij ook gevaarlijk is!!!!!!!!!

  Heb thuis zelf 3 staffen lopen en een kindje van amper 2 jaar !!!!

  Het is maar hoe je de hond opvoed !

  ZEVERAARS

 • angela | 13/09/10 om 12:59

  wat een gezeur allemaal..(over duivels).Ik heb zelf al heel lang pitbulls en staffords(zelfs nog van voor de rad).
  Nooit geen problemen gehad,veroorzaakt what so ever.
  Nu heb ik er nog 2.
  Geen van mijn honden zijn ooit inbeslag genomen. Hoe zou dat komen??? Voor t grootste deel :OPVOEDING EN SOCIALISATIE!!!! Ik vind t rot om te zeggen maar met wat ik de laatste tijd zie, mag van mij de rad weer tot leven geroepen worden. Er wordt gefokt en gemixt bij het leven. En met resultaat bij mij in de buurt agressieve mixen van”MIJN” soort honden zolang het maar geld opleverd.
  De honden gun ik het echt niet hoor van de RAD, maar het gevaarlijkste BEEST lees: de mens, moeten voor de rest van hun leven een verbod krijgen voor het houden van dit soort honden. Mijn hond “gevaarlijke pitbull”is al meerdere keren zo zwaar toegetakeld door andere pitbullachtigen dat ik nu met een verziekte hond thuis zit, terwijl hij juist een sociale en vriendelijke reu was.B

 • zzolozz | 01/10/10 om 18:00

  arsa, je geeft wel heel leuk aan een dobberman gaat je nog wel.. maar heb je uberhaupt wel enig ervaring:S….

  als je t over onbetrouwbaar hebt zou ik die dobberman aanwijzen, zon klere eik heeft laatst in me staff gehangen,
  zonder enige reden..

  en buiten dat mijn hond doet inderdaad geen vlieg kwaad, maar hij moet geen snauw krijgen van die kut beesies die naar hem proberen te happen, want dat zie ik maar al te vaak dat ze die etters loslaten lopen en niet nadenken dat mijn staff niet over zich heen laat lopen

  maar ja kleine eiken worden onderschat, dat ze toch niets doen, maar ik heb zat voorbeelden waarvan t tegendeel bewezen is en mijn staff de dupe was

  mensen met t zelfde probleem, zorg dat je eigen hond niet terug hapt maar geef die kleine etters een rotschop, anders heeft je eigen hond t weer gedaan hoe lief die ook is

 • pitbull-lover4ever!!! | 07/11/10 om 02:11

  Hahahahaha! Ik ben blij dat wij weer heerlijk kunnen gaan genieten van een eerlijke en betrouwbare hond! Een PITBULL!!! Nog een aantal weekjes en dan gaan wij weer voor dit SUPERRAS!! Mensen die geen verstand hebben van honden, moeten ZEKER niet hun mond roeren! Iedere hond die goed gesocialiseerd is vormt geen gevaar! En voor de leeghoofden onder ons, kijk eens een keer naar Cesar Millan op ng voordat er weer lompen opmerkingen worden geplaats!

 • sjon | 04/05/12 om 23:22

  een hond word niet geboren om mensen te doden
  een baas maakt de hond de opvoeding van welke hond dan ook is noodzakelijk net als een kind en jah het ene ras is wat opstandiger dan de ander maar voorals nog HET LIGT AAN DE BAAS

 • Quirine de Kok | 22/11/15 om 12:48

  LID werkt voor RVO, die verkoopt aan handel, wat niks oplevert wordt afgevoerd, afgemaakt, zie zwartboek st zinloos geweld. Volbloed Nazie Goemans werkt voor overheid, die verdient aan dierenleed, chips, paspoort, entingen, proefdier, broodfok, apenhel. Vechthonden en alles wat geen geld oplevert wordt afgemaakt in asiels, wat ook gewoon overheid is net als al die stichtingen. Criminelen die geld verdienen aan dierenleed.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen