Ze worden barslecht behandeld in de opvang 

Liegen over pitbulls

pibullMorgen voor de rechtbank, de liefhebbers van deze beestjes.

Gelezen: Meppeler Courant, RTV Oost.

Schrik aanjagen, dat vinden we best leuk, de eigenaren van pittbuls. Neem de United Kennel Club Europe (UKCE) ofwel in Nederland de ‘Vereniging Pitbullbelangen Nederland’. De website opent als een horrorfilm.

Maar verder niets dan dierenliefde. En dus demonstreren tegen slechte behandeling. Zoals door Dierenhotel Het Tolhuis in Nieuwleusen.

Dit vangt in beslag genomen agressieve honden op voor de inspectiedienst AID. En behandelt de honden slecht. Dat zegt de UKCE. Maar ook de Anti Rad Club. En de Tegen de RAD.hyves. Die laatste heeft wel 4.000 leden. Ze zeggen dat er verschrikkelijk aan toe gaat, daar in Het Tolhuis.

RAD staat voor Regeling Agressieve Dieren (RAD), ook wel ‘pitbullwet’ genoemd. Dieren die uit testen te agressief blijken, moeten dood. Maar eerst naar Het Tolhuis in Nieuwleusen.

Zaterdag 12 januari 2008 is er een demonstratie tegen Het Tolhuis. Met een mars vanaf het FC Zwolle-stadion naar Nieuwleusen. De pitbullhouders eisen dat het Tolhuis wordt aangepakt, door de RAD Commissie van Wijzen. Wegens pharmacy supplies beestenmarteling.

Maar Het Tolhuis vindt dat een leugen. Ze gaat keurig met de beestjes om: “De in beslag genomen honden mogen elke dag alleen in de speelweide. Als we er drie bij elkaar in de speelweide stoppen, blijft er maar een halve over.”

En Het Tolhuis wil de demonstratie voorkomen. Met een kort geding. Dat dient morgen in Arnhem. De zaak is ook gericht tegen Hyves en tegen Speurders.nl. Die moeten de identificatie (IP-nummers) van anonieme bedreigers verstrekken.

De bedreigingen hebben de eigenaresse van Het Tolhuis als doelwit: Anita Kersjes. Ook de namen van de beheerders van de drie genoemde clubs moeten op tafel komen. Om ze te vervolgen wegens smaad.

Ondertussen vechten de clubs onderling, over die demonstratie.

  • Reacties

  • Terror | 23/11/20 om 11:02

    Iedereen die zegt dat pitbulls gevaarlijk zijn hebben 100 procent nooit zelf 1 gehad met de juiste opvoeding is het de liefste hond van alle honden. Jullie zijn schijterts lekker achter een beeldscherm oordelen hebben en er nog nooit 1 geaaid hebben. Of 1 x een ervaring gehad die niet zo top ging maar wel 100 x gebeten door zo stink ratje wat de heledag blaft en eigenlijk daarmee veel agressiefer is. Ik hoop dat jullie haters nooit geen hond nemen want opvoeden kunnen jullie niet van wege de vooroordelen. Elke hond is agressief te maken zelfde geld voor mensen. Laten we mensen gaan afmaken die een ander wat aan doen maar nee dat is allemaal maar oke.
    Pitbulls hebben rechten!! En daar vechten we voor

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen