Laatste groeten van redactie Planet.nl 

Censuur van KPN

Ria KerstensOf nee, het was een technische storing”¦

Gelezen: NRC Handelsblad

“Censuur, zegt de columnist. Een technische fout, zegt de woordvoerder van KPN. Een kritische column van internetjournalist Arjan Dasselaar over KPN was woensdag enkele uren onbereikbaar op Planet.nl. De nieuwssite is onderdeel van KPN.”

Ondergetekende was erbij betrokken. Dus even de feiten:
KPN stopte met de eigen redactie voor Planet.nl per 31 december 2007.

Woensdagmiddag belde het laatst overgebleven eigen redactielid van Planet. KPN had hem opdracht gegeven om kritische artikelen te verwijderen:

Eerstgenoemd artikel is het eerste foetsie. Dasselaar neemt daarop contact op met de redacteur van NRC die hem en ondergetekende benaderde voor een afscheidsverhaal.

Deze NRC-redacteur belde KPN om te vragen naar de redenen van censuur. De woordvoerder in kwestie schrikt en gaat informeren op hoog niveau. Daar wordt als de wiedeweerga het censuurbesluit ongedaan gemaakt. En voorkomen dat KPN voor eeuwig voor aap staat. NRC krijgt ‘technische storing’ als reden door van de voorlieger.

Later blijkt ook de volgende kritische column weg te zijn:

Censuur of ook een technische storing? In elk geval nog te lezen op haar eigen site. De reacties staan er nu nog wel op de Planet-site.

De krant/website Dag, een deelneming van KPN, nam de redactie van de site Planet.nl over.

  • Reacties

  • naam | 08/01/08 om 18:06

    Dag Peter,

    Ik heb als laatste freelancer van Planet zowel 31 december, als 1 en 2 januari gewerkt. Het ging hier om waakdiensten, dat wil zeggen dat ik de site de hele dag in de gaten heb gehouden. Op alledrie de dagen is er geen technische storing geweest.

    Gerard van Genderen

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen