Niet bestaande personen opgevoerd 

Nepwoordvoerders CVster deskundig via NOS, AD, RTL Metronieuws en Nieuwsblad

Het onovertroffen Nieuwscheckers.nl van de Universiteit Leiden had vorige maand een van de  mooiste fopberichten van 2019 bij de horens.

Gelezen: Nieuwscheckers, abonneer je op hun nieuwsbrief

Sollicitatiedeskundigen Robin Bakker, Joost van Zielen en Laurène Roos’ zijn verzonnen. De testimonials van tevreden klanten op de sites van CVster en de internationale filialen zijn ook voorzien van valse foto’s en verzonnen namen.

Laurène Roos wordt als onderzoeker en woordvoerster opgevoerd in artikelen van AD, Intermediair en RTL. De laatste publiceerde een rectificatie.

De NOS publiceerde van de hand van Leen Kraniotis  Sollicitatiemail van ‘Azzedine’ minder vaak geopend dan van ‘Arthur’ en schrijft daar nu onder:

Factcheckers van de Universiteit Leiden wezen ons erop dat in dit artikel een fictief persoon is opgevoerd. Ten tijde van publicatie hadden wij de overtuiging dat ‘Robin Bakker’, die zichzelf woordvoerder noemde van het bedrijf CVster.nl, een echt persoon was. Voor de NOS was er geen reden om hieraan te twijfelen. Bij navraag heeft CVster.nl toegegeven dat Robin Bakker niet bestaat en is de NOS willens en wetens misleid.

De NOS neemt daarom afstand van de uitspraken die door die partij in dit artikel zijn gedaan, en daarmee ook van het onderzoek dat in opdracht van CVster.nl is uitgevoerd.

De NOS benadrukt dat de andere genoemden in dit artikel, Christoph Meng, onderzoeker van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt van de Universiteit Maastricht en de woordvoerder van de club van uitzendbureaus, ABU, geen partij zijn in dit verhaal en dat aan hun uitspraken niet wordt getwijfeld.

Op Metronieuws schreef Amerins de Boer het artikel Knappe sollicitant mag vaker op gesprek komen. Daar staat nu boven: ‘Noot: Factcheckers van de Universiteit Leiden hebben bewezen dat CV uit onderstaand artikel een fictief persoon hebben opgevoerd. Ten tijde van publicatie had Metro de overtuiging dat ‘Robin Bakker’, die zichzelf woordvoerder noemde van het bedrijf CVster.nl, een echt persoon was. Bij navraag heeft CVster.nl toegegeven dat Robin Bakker niet bestaat en Metro, net als onder meer de NOS en het AD willens en wetens heeft misleid.’

Kan gebeuren, maar niet bij Kristof Simoens en zijn Nieuwsblad met U dacht dat uw cv belangrijk was? Wie mooi is krijgt sneller een sollicitatiegesprek. Het maakt natuurlijk ook geen donder uit. Nieuws is vermaak of het nu juist is of niet.

En o ja, die eigenaar van van CVster, Menno Olsthoorn, is geen familie. Maar had het wel kunnen zijn. Er gaat toch weinig boven het op de proef stellen van je geloofwaardigheid…

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen