‘Een ongelooflijke mensenmassa’ voor Geert Wilders

Michiel Breedveld weer in de fout met PVV-leider, na eerder slap vraaggesprek.

Gelezen: TV-recensie Volkskrant 19 februari 2017, NOS Herstelrubriek

Recensent Julien Althuisius over het begin van Geert Wilders’ verkiezingscampagne in Spijkenisse. Volgens mensen die aanwezig waren, onder wie verslaggevers van deze krant, waren er maximaal 150 PVV-aanhangers en minstens evenveel journalisten, beveiligers, politieagenten en agenten in burger.

Toch was Wilders’ campagnestart die avond de opening van het NOS Journaal van 20.00 uur. ‘Vanochtend ging PVV-leider Geert Wilders voor het eerst op campagne, het land in, naar Spijkenisse’, vertelde presentator Jeroen Overbeek. ‘En, zoals we van hem gewend zijn, kreeg hij veel aandacht.’ Je meent het.

In het item sprak NOS-verslaggever Michiel Breedveld van ‘vele fans’ en deed daar nog een schepje bovenop: ‘Een ongelooflijke mensenmassa is hier op afgekomen.’ ‘Ongekend’, noemde Breedveld het.

NOS-reactie later:

Verkeerde woorden campagneaftrap PVV

Ma 20 februari, 10:34

Vele reacties op onze berichtgeving over Wilders in Spijkenisse, zaterdag 18 februari 2017. Iedereen die zich erover verbaast dat wij meldden dat er een ongekende belangstelling was, heeft natuurlijk gelijk. Want in feite was het niet veel meer dan een lijsttrekker op campagne, maar wel omringd door vele tientallen of misschien een paar honderd aanhangers en vooral door een ongekende hoeveelheid pers, uit binnen- en opvallend veel uit het buitenland. Met als gevolg heel veel geduw en getrek, mede door alle veiligheidsmaatregelen rond Wilders. Alles bij elkaar nog hectischer dan veel bijeenkomsten rond Wilders in het verleden. Dat hebben we geprobeerd te omschrijven, maar daar hadden we dus andere woorden voor moeten kiezen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen