Bijbel en Koran als gebruiksaanwijzing van Ikea 

God en Allah kwetsen

Onmogelijk als je niet gelooft dat ze bestaan

Gelezen: Voorpublicatie Volkskrant, Open brief Stéphane Charbonnier

Charbonnier was sinds 2009 hoofdredacteur van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. Hij was een van de twaalf slachtoffers bij de terreuraanslag van 7 januari 2015, gepleegd door moslimextremisten. Stéphane werd 47 jaar oud. Een open brief, Brief aan de huichelaars, werd zijn onbedoeld testament. Enkele citaten uit de vóórpublicatie:

“Een tekst wordt alleen maar heilig en eventueel gevaarlijk omdat een fanatieke lezer besluit om de inhoud van zijn lievelingsboek letterlijk in praktijk te brengen. Je moet wel heel naïef zijn om de teksten die aan de basis van alle grote godsdiensten liggen letterlijk te nemen, en volkomen gestoord om thuis na te willen doen wat ze verkondigen.

Kortom, het probleem is niet de Koran of de Bijbel, slaapverwekkende, onsamenhangende en slecht geschreven romans, maar de gelovige die de Koran of de Bijbel leest zoals iemand de gebruiksaanwijzing leest voor het in elkaar zetten van een Ikeakast. Je moet alles precies doen zoals op het papier staat, anders stort de hele handel in… De ongelovige moet precies langs de stippellijnen de keel worden afgesneden, anders zal God me na mijn dood de Club Med ontzeggen….

Een gelovige kan God lasteren voor zover dat iets voor hemzelf betekent. Een niet-gelovige kán God niet lasteren, ook al doet hij nog zo zijn best. God is alleen heilig voor degene die in hem gelooft. Om God te beschimpen of te kwetsen moet je ervan overtuigd zijn dat hij bestaat. De strategie van de als antiracisten vermomde gemeenschapsdenkers bestaat erin dat ze blasfemie laten doorgaan voor islamofobie, en islamofobie voor racisme….

W

waarom doen gelovigen een beroep op de menselijke rechtspraak om ons te straffen, als de goddelijke rechtspraak dat zal doen, en heel wat strenger dan welke rechter dan ook? Wie is dan die zogenaamd almachtige God, die advocaten nodig heeft om ons een proces aan te doen?

Voelt God zich niet beledigd als hij constateert dat degene die hij tot dan toe als een goede gelovige beschouwde liever zijn toevlucht neemt tot justitie dan tot het gebed? Waarom zou een gelovige zijn God het risico laten lopen een modderfiguur te slaan door een op aarde verloren proces, terwijl hij de zekerheid heeft al zijn processen in de hemel te winnen?”

  • Reacties

  • hans van de mortel | 21/05/16 om 11:57

    Moslims blinken nu niet bepaald uit in intelligentie en logisch denken. Nou ja, zij zijn nu eenmaal vanaf hun geboorte opgevoed met de traditionele islamitische haat tegen het Westen omdat het Westen niet in Allah wenst te geloven. Moslims hebben ook een hekel aan het lezen van boeken. Vandaar hun achterstand in wetenschap en vooruitgang. Wij worden dagelijks in de wereld eraan herinnerd hoe intolerant moslims zijn tegenover andersdenkenden. Geen mens die in God gelooft, blinkt uit in de beheersing van de logica. De strijd in het geloofstraject is godzijdank al eeuwen geleden beslecht binnen het voortschrijdende licht van het christendom. De islam moet nog altijd aanstalten maken om naar de oogarts te gaan voor de bril van de vooruitgang.

    Zolang de overtuiging bij ALLE moslims heerst dat alleen HUN religie superieur is aan alle andere religies omdat zij niet willen begrijpen dat Allah de onzichtbare knecht van de historische Arabische roverhoofdman Mohammed was die daarmee zijn soldaten in het gareel hield, zal de islam als achterlijke tweedehands achterstandsreligie – bekend vanwege zijn beruchte godsdienstpolitie – voor blijvende onrust zorgen in de wereld van dictatuurvrije staten.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen