'His Masters Voice van farmamarketing' 

 Henk Jan Out

Hans van der Linde,  strijder tegen valse marketing in de farmaceutische industrie, neemt Henk Jan out op de korrel als beroerde ex-hoogleraar en gevaarlijke verdediger van anticonceptiepillen.

Het bagatelliseren en ontkennen van de verhoogde kans op diepe veneuze trombose en longembolie  bij gebruik van derde en vierde generatie anticonceptiepillen leidde wereldwijd tot een groot aantal sterfgevallen van vrouwen, en invaliditeit.

“Maar farmamarketing heeft uit winstbejag het gevaar  systematisch en met succes gebagatelliseerd. Die pillen zijn,  ongelofelijk maar waar, nog steeds op de markt. In Nederland was Henk Jan Out daarbij de spreekbuis van de farmaceutische industrie.”

Henk Jan Out noemt zichzelf aan als oud-hoogleraar Radboud UMC. DAt mag na een benoeming in 2010 op een bijzondere leerstoel betaald door de Saal van Zwanenberg Stichting, betaald door Organon (MSD) tot voor kort zijn werkgever. Onderzoekjournalist Hans van Maanen schreef over die benoeming op 19 november 2011 in de Volkskrant: “Henk Jan Out, voor wie farmaceut MSD vorig jaar een hoogleraarsstoel in Nijmegen inkocht”.

Out afficheert zich ook als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Farmaceutische Geneeskunde, door de farmaceutische industrie gesponsord, aldus Van der Linde:

“De “twitterprofessor” is zijn bijnaam omdat hij zich waar mogelijk mengt in discussies, zelfs als vrouwen  onderling communiceren over anticonceptiepillen. Zodra de farmaceutische industrie in het geding is, klimt Out in de pen. Zo is hij van groot belang voor de industrie…

Out heeft zich de afgelopen jaren met talrijke publicaties beijverd om de gevaarlijke 3e en 4e-generatie anticonceptiepillen op de markt te houden. Met het gezag van zijn hoogleraarstitel pleitte Henk Jan Out voor deze pillen.”

Een klacht tegen Out van Van der Linde bij Radboud werd door het College van Bestuur terzijde geschoven. “De klacht van Van der Linde heeft alleen betrekking op ‘publieke uitingen’ van Out en niet op zijn wetenschappelijk werk”, aldus de universiteit

 • Reacties

 • Nol | 16/09/16 om 08:31

  Het is vandaag 16-09-2016!
  In het Brabants Dagblad wordt aangekondigd dat Henk Jan Out een boek heeft geschreven : “Leve het geneesmiddel”.
  Deze man weet niet van ophouden!
  Wie stopt dit soort figuren die rijkelijk beloond worden door de farmaceutische industrie?

 • Henk | 19/09/16 om 18:08

  Het bagatelliseren en ontkennen van de verhoogde kans op diepe veneuze trombose en longembolie …… leidde wereldwijd tot een groot aantal sterfgevallen van vrouwen, en invaliditeit.

  laten we dan ook even praten over hoeveel zwangerschappen wereldwijd zijn voorkomen, en dus bijv. over hoeveel vrouwen niet in het kraambed gestorven zijn in bijv ontwikkelingslanden.

  Er zijn geen geneesmiddelen zonder risico, maar de balans van de pil is, ondanks de bijwerkingen, gewoon positief.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen