Win-win situatie
Nationale Cholesterol Test
Van de overheid? Nou…eigenlijk van Unilever.
Wie deelneemt meedoet aan de Nationale Cholesterol Test, kan een informatiebox van Becel ProActiv tegemoet zien. Immers, Unilever is de grootste financier van de test.
De test is een uitgave van de Rijksoverheid, maar grotendeels betaald door Unilever, met als gezamenlijk doel een ‘gezonder en vitaler Nederland te realiseren’.
Vanaf volgende week kan iedere Nederlander tussen de 30 en 70jaar naar een filiaal van Service Apotheken om bloed te prikken, waarna ze behalve de uitslag ook folders krijgen van Service Apotheken, de Hartstichting en de Nederlandse vereniging van diëtisten plus een ‘cholesterol informatiebox’ van Becel Pro Activ.
“Vanuit ons maatschappelijke belang vinden wij het belangrijk dat Nederlanders gezond zijn”, zegt Unilever-voorlichter Fleur van Bruggen (foto) tegen de Volkskrant. Die houden we erin voor vandaag.
Peter Olsthoorn | 06-02-14 09:58
Reacties
Gillesa | 07/02/14 om 16:30
Ik heb het sterke vermoeden dat de verkoop van becel pro actief terug loopt. En terecht want dit product heeft niets met boter van doen het heeft meer een chemische samenstelling.
En er is tot nu toe nog geen enkel bewijs dat hoge cholesterol schadelijker is dan een lage.In mijn kennis kring zijn personen met een lage cholesterol waarde onder de 5 mm mol/l ook dicht geslipt.
eric | 08/02/14 om 10:22
Ok: dit is dus dezelfde unilever die suiker bij theeblaadjes stopt en dat als “flavor” op de verpakking vermeldt (Lipton Yellow Tea bijvoorbeeld).
Dit is ernstig vanuit twee oogpunten:
1. Van thee zou je niet moeten verwachten dat ook daar suiker in zit. Verhullen dat je suiker toevoegt door het “smaak” te noemen is immoreel.
2. Het toevoegen van suikers in steeds meer produkten wordt ook in de industrie herkend als een probleem. Dus suikers te introduceren in een nieuwe onverdachte categorie draag je opzettelijk bij aan vergroting van de gezondheidsproblemen.
“Vanuit ons maatschappelijke belang vinden wij het belangrijk dat Nederlanders gezond zijn”
(“maar”, dacht de voorlichter erbij, “in werkelijkheid mag dat niet conflicteren met ons eigen belang en dat is meer winst”