Te vaak te leugenachtig 

Boycot onderzoek betaald door tabakslobby

BMJ volgende in de rij tijdschriften.

Gelezen: Besluit hoofdredactie BMJ

Medisch tijdschrift BMJ heeft stopt met het publiceren van onderzoek dat (deels) is betaald door de
tabaksindustrie. Volgens de redactie van BMJ (voorheen British Medical Journal) is er steeds meer bewijs dat de financieringsbron op studies inhoudelijk beïnvloedt. De tabaksindustrie heeft willens en wetens onderzoek misbruikt om twijfels over de negatieve effecten van roken, te bevorderen, vindt de redactie.

“BMJ, Heart, Thorax, and BMJ Open we have decided that the journals will no longer consider for publication any study that is partly or wholly funded by the tobacco industry. Our new policy is consistent with those of other journals including PLoS Medicine, PLoS One, PLoS Biology; Journal of Health Psychology; journals published by the American Thoracic Society; and the BMJ’s own Tobacco Control.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen