Verliest kort geding en gaat nat 

Valerie Lempereur, aka Patricia Perquin

Volkskrant ontmaskert bedriegster.

Gelezen: Volkskrant.nl, Volkskrant

Anneke Stoffelen en Maud Effting leggen vandaag in de Volkskrant uit hoe Valérie Lempereur onder haar pseudoniem Patricia Perquin een van de grootste leugenaren van de afgelopen jaren is geweest.

Lempereur heeft tot tweemaal toe met een kort geding geprobeerd de Volkskrant te verbieden haar identiteit te onthullen. De rechter oordeelde vrijdagavond kort voor negen uur echter dat de krant wel over haar mag publiceren. Dus staat nu het verhaal in de krant.

De redactrices van de Volkskrant sprak met 25 bekenden van Lempereur, van wie een deel anoniem. Vele, vaak bekende personen beschuldigen haar van leugens en bedrog. Zo werd ze volgens misdaadverslaggever Peter de Vries bij zijn programma op staande voet ontslagen, wegens ‘fraude en bedrog, meermalen gepleegd’.

Als ‘Patricia Perquin’ schreef Lempereur een reeks artikelen voor Het Parool en het AD. Later verscheen bij uitgeverij Prometheus haar boek ‘Achter het raam op de Wallen’, haar ‘ware verhaal’ als prostituee.

Uit onderzoek van de krant blijkt dat het twijfelachtig is dat de journaliste vierenhalf jaar fulltime als prostituee op de Wallen heeft gewerkt, zoals zij in haar boek beweert. In de desbetreffende periode runde zij in Antwerpen ook twee jaar een eigen uitgeverij.

Daarvoor werkte zij zowel in Nederland als België als society- en misdaadjournaliste, onder meer voor Nieuwe Revu, Story, TV Familie en Het Laatste Nieuws. Onlangs verscheen Meisjes van Mevrouw de Wit, het tweede boek van Patricia Perquin, over de slachtoffers van loverboys. Sinds vorige week is ze columniste voor Libelle.

Op basis van haar verhalen werd Lempereur door oud-wethouder Lodewijk Asscher de ingeschakeld als adviseur voor ondermeer de prostitutienota van 2012. Burgemeester Van der Laan was ook onder de indruk van haar verhalen.

Hoofdredacteur van Het parool. Barbara van de Beukering vond het allemaal geloofwaardig wat mevrouw zei en schreef. Ze had bonnetjes van de huur van haar peeskamer gezien en dit werkvertrek op de wallen ook samen met Lempereur bezocht.

Maij Spijkers van Prometheus zegt op Het Parool als betrouwbare krant te zijn afgegaan. Voor de uitgever maakt het wellicht niets uit, hooguit had het in de afdeling fictie geplaatst moeten worden. Lezers van dit soort boeken en colums geilen op alles wat met hoeren te maken heeft en hun hoofdredacteuren en uitgevers profiteren ervan. Iedereen blij, leve de mythe van de sympathieke hoer.

Lempereur heeft een verleden onder eigen naam, als uitgeefster en de schrijfster van De Bende van Venlo. Theo Hiddema, een van de vele slachtoffers van mevrouw Lempereur, zie in De Groene: “Hoe kan ik het zo beledigend mogelijk formuleren? Deze zich journalist noemende persoon is een halve gare, een hysterisch mens.’ En: ‘Ik had haar graag een grafkrans gestuurd. Ze haalt het slechtste in me naar boven.”

 • Reacties

 • cocochanel | 09/03/13 om 09:52

  eindelijk wat ben ik blij.het is een valse nicht.
  nu hoop ik dat de libelle meteen met haar stopt.
  deze man kan zelfs twee lucifer houtjes aan het vechten krijgen.en dat de gemeente met hem ging samen werken.
  en nooit zijn indentiteit gevraagd heeft,
  het is over voor valerie lempereur.
  zoveel mensen heb ze leed aan gedaan.chapo volkskrant

 • vee | 09/03/13 om 18:04

  haar uitgeverij in belgie heeft ze ook gebruikt, alle auteurs zijn tot op heden nog niet betaald vele miljoentjes heeft dat mens verduisterd.

 • Daniel | 09/03/13 om 20:10

  De pers loopt een jaar achter bij de meiden uit de branche zelf: http://zondares.blogspot.nl/search/label/Patricia%20Perquin

 • Sien | 09/03/13 om 20:14

  Ja, zeer veel mensen hebben geld van haar tegoed. Ikzelf ook, het is een wolf in schaapskleren, heel gevaarlijk! Ze was onze uitgever, hebben veel boeken verkocht en nooit een cent gezien. Hoop dat Libelle dit ook inziet en stopt met de samenwerking . Zo een leugenaar kan niet schrijven voor een familieblad. Groeten

 • Kareltje | 11/03/13 om 10:24

  De gemeente Amsterdam kan je rustig een tunnelvisie verwijten. De conclusie staat al vast, prostitutie is iets afschuwelijk vrouw onderdrukkends, en de argumenten zoeken we er wel bij. En als je zo bloeddorstig op zoek gaat naar bevestiging van je heilige conclusie, dan moet je niet raar opkijken dat je dan bij een “vrouw” als Valerie Lempereur terechtkomt.
  Laurens Buijs, onderzoeker van de UVA heeft in zijn Amsterdamse prostitutiemonitor al eens een enquete gehouden onder prostituees, met als uitkomst dat (slechts) 5% van de dames onder dwang achter de ramen zit. Dat is nog altijd 5% teveel, maar wel iets heel anders dan de 50 tot 90% die hulpverleners rondtoeteren. En heel uniek: Laurens was uniek in zijn directe benadering van de prostituees. De gemeente Amsterdam praat wel over prostituees, maar niet met! Waarom eigenlijk niet? Al met al is er een hoop vastgoed op de wallen opgekocht door de gemeente, naar wat nu blijkt voor veel te veel geld. Maar iets zegt me dat de PvdA daar niet op afgerekend zal worden, zal wel weer bedrijfsrisico worden genoemd, alles moet wijken om (vermeende) zielige vrouwen te “redden”.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen