Zoveelste geval van levens in puin 

Ook OM helpt liegende ex’en

Man en kinderen geruïneerd.

Gezien: De Vijfde Dag

Tijdens een schooluitje van zijn kinderen wordt Frans ineens opgepakt door de politie. Volgens zijn ex-partner heeft hij haar ruim twintig jaar lang mishandeld en wekelijks verkracht. Een nachtmerrie begint.

Politie en justitie duiken op de aangiftes van zijn ex-vriendin en gaan volledig mee in haar verhaal. Dat blijkt uit diverse vertrouwelijke onderzoeken die in bezit zijn van De Vijfde Dag. Het gevolg is dat politie getuigen woorden in de mond legt, ontlastend bewijsmateriaal weglaat en verklaringen gaat verdraaien om Frans toch veroordeeld te krijgen. Ook de betrokken officier van justitie gaat volledig mee in de tunnelvisie van de politie.

In 2009 spreekt de rechtbank Frans vrij. Er is geen enkel bewijs voor de aantijgingen van zijn ex-vriendin. In de tussentijd is Frans zijn werk verloren, is hij ‘gevlucht’ naar het buitenland en mag hij zijn kinderen niet meer zien door de hele affaire.

Na de vrijspraak vinden onderzoeken plaats door de politie zelf, de. Die laten zien dat politie en justitie in de zaak fout op fout stapelden.

Op verzoek van Frans hebben rechtspsychologen Peter van Koppen, Robert Horselenberg en André De Zutter van de Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken en de universiteit Maastricht het werk van de politie en de officier van justitie onderzocht .

Ze ontdekten onder meer dat gesprekken uit hun amateur-seksfilmpjes, die dienden als bewijsmateriaal tegen Frans, verkeerd waren uitgewerkt in een proces-verbaal. Hierdoor leek het alsof er sprake was van dwang in de slaapkamer.

In de studio ontkende hoofdofficier Hugo Hillenaar [foto] van het Openbaar Ministerie dat de officier van justitie gelogen heeft.

Zo gaat dat maar door. Jaarlijks worden tientallen gescheiden vaders vals beschuldigd van verkrachting of misbruik door hun ex, of van allerhande andere misdaden. Kinderen zijn nog meer de dupe want die zien vaak hun hele jeugd hun vader niet meer. Meestal werken vrouwen van Jeugdzorg mee.

De 49-jarige Frans deed eerder onder de naam ‘Fabian’ zijn verhaal over het effect van een valse aangifte in het Volkskrant Magazine.

 • Reacties

 • Hilda | 13/03/13 om 18:41

  Te triest voor woorden ,Keer op keer gebeurt dit,mijn vriend ,een fantastische en liefhebbende vader word zonder pardon uit de ouderlijke macht gezet,ex zit al twee jaar met allerlei frustraties en wraakakties…..zij had een advokaat van onvermogen ,mijn vriend niet .,en heeft het proces alleen gevoerd..achteraf niet erg slim,de rechter wou in het geheel niet luisteren naar het verweer van vriend ,ex blijft door gaan en zet de kinderen tegen de vader op.Haar reaktie op de uitspraak van de rechter naar de kinderen toe..Yes!! nu ben ik de baas..je voelt je machteloos ..dankjewel meneer de rechter ,buro jeugdzorg en al die zogenaamde instanties die voor de belangen van het kind gaan,Het recht is zo ontiegelijk krom in Nederland

 • Anna | 07/08/14 om 09:20

  Jammer dat het altijd over de vaders gaat. Ik ben een moeder en heb het tegenovergestelde meegemaakt. Rechters geloofden de vader die met dikke krokodilletranen de ene leugen na de andere leugen in de rechtbank vertelde. Ik zou emotioneel en financieel mishandelen om maar niet te spreken over 16 bankrekeningen die verdwenen, studiefondsen voor de kinderen die ze nooit hebben gekregen en een eigen huis wat onderhands verkocht is. En het gemis van smartegeld na een autoongeluk en 20 jaar pensioen. Twee inmiddels volwassen kinderen waarvan een met een PTSS die zwaar getraumatiseerd zijn.

 • Peter Olsthoorn | 09/08/14 om 07:34

  @anna We maken op Leugens.nl geen verschil qua geslacht. De leugens in en na scheidingen om kinderen de andere ouder te onthouden worden wel veel vaker gebezigd door moeders dan door vaders.
  Dat neemt niet weg dat moeders ook ontzettend de dupe kunnen worden van de leugens van hun ex.

  Daar de ouder die de ellende veroorzaakt veelal te narcistisch en egoistisch is om het belang van kinderen voorop te stellen, doet de ouder die het slachtoffer is er wellicht goed aan de strijd zo snel mogelijk te staken in het belang van de kinderen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen