Mitsubishi komt ervan profiteren 

Windmolens draaien op subsidie

Niet zo vriendelijk als wordt beweerd.

Een windmolen van 2,5 miljoen euro kost in werkelijkheid als gevolg van allerhande extra voorzieningen 4,5 miljoen euro. Dat schrijft Simon Rozendaal in Elsevier van deze week.

En overal in de wereld rijs verzet tegen de gevolgen, zoals slapeloosheid en mentale problemen dicht bij windmolens. De Britse energieminsiter John Hayes schreef: “Windmolenparken zijn extreem inefficiënt en duur.”De VS stopte subsidiëring. Zonne-energie heeft de toekomst, windenergie niet.

De Nederlandse kust wordt er straks ook door verziekt als het aan minister Kamp ligt. Subsidie is er in overvloed om er 1.500 molens bij te plaatsen. In 2013 kost dit al 3 miljard euro subsidie.

Afgelopen week werd bekend dat Mitsubishi komt meedoen in project Luchterduinen voor 43 windmolens die energie voor slechts 150.000 huishoudens moet opleveren. Het wordt er planologisch even doorgejast.

VVD’er Paul de Krom al in 2004: “Windmolens draaien niet op wind maar op subsidie.”

  • Reacties

  • pensionado | 28/01/13 om 16:51

    Het gaat nog steeds op; Windmolens leveren net genoeg energie om het luchtkasteel te verlichten.

  • Henk Daalder Windparken Wiki | 09/12/13 om 22:31

    Simon Roosendaal is de leugenaar van Elsevier, vooral als het om windmolens gaat. Ze bedrijven propaganda voor de fossiele belangen.
    En dat doen ze omdat die fossiele belangen, in de toekomst bedreigd gaan worden door duurzame energie. En windmolens leveren veruit de goedkoopste duurzame stroom.

    Windmolens op het land leveren stoom voor 2 tot 5 cent, dat is de kostprijs van de stroom. Als je eigenaar bent, en dus zelf je stroom opwekt, heb je die stroom voor die prijs.

    Omdat de meeste stroomverbruikers veel meer betalen dan 2 tot 5 cent per kWh, kunnen windmolens dus best zonder subsidie.

    Maar de meeste windpark exploitanten verkopen hun stroom op de fossiele energiemarkt. En daar krijgen ze subsidie, tot een vast bedrag, dus maakt het ze niet uit hoe duur hun stroom is, de subsidie maakt dat altijd goed. Dat is de fout in Nederland.
    Dit gebeurt, omdat EZ dan invloed heeft op wie wel enniet een windpark mag bouwen, en hoeveel windparken er gebouwd worden.
    EZ wil het liefst helemaal geen windparken. elk jaar vertraging, is weer een winst gevend jaar voor de fossiele centrales.
    Daarom werkt EZ de opkomst van windparken zo veel mogelijk tegen.
    Niet alleen met subsidie afhankelijkheid

    Stroom uit een windmolen kost maar 2 tot 5 cent.
    Dus kan het zonder subsidie, en de wind is een betrouwbare vriend, want elk jaar komt hij gratis aanwaaien, en produceert ongeveer even veel kWh.

  • hugo matthijssen | 23/03/14 om 07:10

    Goed zo Henk

    Weer onzin verkopen.
    Windstroom kost de consument net zoveel als stroom uit centrales dat klopt.

    Het verschil tussen de kostprijs van wind energie wat 15 cent per kwh aan productie kosten heeft en stroom centrales van 4 á 5 cent wordt direct als subsidie aan windmolen eigenaren vergoed en betaald via de SDE+ regeling. Dus direct omgeslagen over alle stroomgebruikers.

    Wat roept Henk windstroom kost 2 tiot 5 cent dus kan de subsidie er wel af.

    Goed idee Henk ga dat de regering vertellen dan kunnen we tot 2020 20 miljard in onze zak houden.

    Kijk ook hier eens naar dat geeft een goed beeld van de leugen die nog steeds het beleid bepaalt.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/11/windmolens-zijn-een-grote-leugen

  • Gillesa | 27/03/14 om 10:58

    Windmolens zijn nooit betrouwbaar want als de wind weg valt moeten de fossiele centrales bij springen.Dus er moet altijd op kort termijn energie geleverd kunnen worden.Met heel veel molens gaat dit een groot probleem worden.Het is dan niet ondenkbaar dat er een groot gebied zonder energie komt te zitten omdat alles gekoppeld is.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen