Jannetje Koelwijn wel weg, maar: 

‘Ik heb niet gelogen’

Hoofdredacteur staat achter vernietigend rapport en blijft aan, Koelewijn niet en gaat weg.

Maanden na het vernietigende rapport over NRC-berichtgeving over het ongeluk van prins Friso stapt redacteur Jannetje Koelewijn op.

Volkskrant: Jannetje Koelewijn weg bij NRC om Friso-zaak: situatie was ‘onwerkbaar’ en in de krant met de kop ‘Ontslag Koelewijn bij NRC na Friso-zaak’. De redenen volgens deze krant:

“Hoofdredacteur Peter Vandermeersch verdedigde het artikel in eerste instantie, maar kwam daar later op terug.

Volgens Koelewijn is de relatie met Peter Vandermeersch verstoord. Laatstgenoemde kwam in een interview met het Belgische tijdschrift Humo onlangs op de kwestie terug.

‘We zijn lelijk in de fout gegaan met de publicatie van fundamenteel foute informatie over de gezondheidstoestand van de prins, die we bekomen hadden op een manier die niet koosjer was. En dan nog op de voorpagina van de krant plaatsten, in een stuk dat een Telegraaf-verhaal leek omdat het de ik-vorm hanteerde.’

Voor Koelewijn was het interview een teken aan de wand.”

NRC publiceert onder de kop NRC-redacteur Jannetje Koelewijn neemt ontslag En in de krant: ‘Jannetje Koelewijn vertrekt bij NRC’, ondermeer deze strofen:

“Het onderzoeksrapport van Thom Meens over de kwestie was vernietigend over het artikel. Vandermeersch nam de conclusies van het rapport over en bleef deze uitdragen, daarbij wel altijd de verantwoordelijkheid op zich nemend.

Toen hij dit zaterdag op de Nacht van NRC in Amsterdam weer deed, was voor Koelewijn de maat vol. Koelewijn: „Ik begrijp dat Vandermeersch het rapport steunt, maar ik kan er niet mee leven. Ik heb mijn werk netjes gedaan en ik heb niet gelogen. Een rapport dat iets anders beweert, verdraag ik niet.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen