Ook Nederlandse campagne komt ineens op feiten aan 

‘Rutte liegt het meest’

Mark Rutte is het best op dreef in strijd met de feiten.

Gelezen: Nrc.next, RTL

Op de vraag ‘wie liegt het meest’ kreeg Frits Wester 223 tweets terug: Rutte wint, Roemer is tweede.

Rutte loog over het eigen risico, maar ontkent dat. Rutte erkende wel dat de uitspraak dat de belastingdruk in Nederland tot de hoogste ter wereld behoort, niet juist is.

Roemer jokte een beetje dat armen er in vermogen op achteruit gingen. Hij noemde de juiste cijfers, maar had arm en rijk niet naar vermogen maar naar inkomen moeten noemen. De meest vermogen werden nog eens rijker, de minst vermogen armer, dat is juist.

En er wordt gelogen over het Catshuisberaad en hypotheekrente-aftrek, door Wilders volgens Buma.

Diederik Samsom (PvdA) beweerde tijdens het verkiezingsdebat van 31 augustus bij Knevel & Van den Brink, dat Rutte wederom loog. NRC: “Rutte sprak (uit mijn hoofd) volgens mij inderdaad onzin over het op orde brengen van overheidsfinancien door de PvdA.”

 • Reacties

 • fs | 31/08/12 om 10:59

  Rutte is een leugenaar, dat was ook al zo tijdens de vorige verkiezingen

 • LouMatt | 01/09/12 om 13:29

  Tsja, dit is niets nieuws. Noem mij een “volksvertegenwoordiger” die niet liegt. Het is in Den Haag heel gewoon om de waarheid niet te vertellen. Het is een leugen bende. En dat moet ons land leiden. Gewoon teveel belangen en daarnaast ego’s die de overhand nemen over gezond verstand en waarden en normen. Alsof uit het DNA van de heren politici het gen van empathie en verantwoordingnemen is weggehaald. Ik zeg; aan de schandpaal ermee en op laten draaien voor de verliezen en achteruitgang. LouMatt

 • N. van Dijke | 05/09/12 om 15:57

  Rutte is de koning van alle leugenaars. En toch denken mensen nog dat hij zijn valse beloften gaat waarmaken.
  De rijken zullen rijker worden, dat is het enige wat hij weer zal waarmaken.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen