' Goede reputatie is vrijwel geheel vernietigd' 

Uitgebreide klacht Albayrak tegen NOS

Negatieve en beledigende reacties bij Telegraaf .nl als bewijs meegeleverd.

Gelezen: Spoedklacht Nurten Albayrak bij de Raad voor de Journalistiek

“Albayrak is door de Uitzending zowel zakelijk als privé ernstig beschadigd. Voor de Uitzending had Albayrak een uitstekende professionele reputatie als uitmuntende overheidsmanager en succesvol leidinggevende van een grote en complexe organisatie…

Deze goede reputatie is vrijwel geheel vernietigd door de beschuldigingen in de Uitzending, die in opvolgende Journaal-uitzendingen…vervolgens dagenlang zijn herhaald en aangevuld. Reacties van het mediapubliek op publicaties in de media na de Uitzending bevestigen de reputatieschade die Albayrak heeft geleden als gevolg van de Uitzending en de daarop volgende mediastorm (Bijlage 5)…

De NOS heeft Albayrak in één uitzending beschuldigd, berecht en veroordeeld…”

Vervolgens verwijst de raadman van Albayrak, Remy Chavannes van Brinkhof Advocaten (weblog, zoon van Marc Chavannes van NRC) naar het artikel van Ferdinand Grapperhaus.

De Bijlage 5 behorend als bewijs van de reacties van ‘het mediapubliek’ betreft een kopie van het artikel Boze Albayrak stapt naar RvdJ met de reacties die er nu niet meer onder staan. In de klacht staan er nog 223 reacties, vrijwel allemaal negatief tot buitengewoon negatief en/of beledigend.

Albayrak vraagt een veroordeling van de NOS vanwege ‘journalistiek onzorgvuldig handelen’ met anonieme beschuldigingen, gebrek aan hoor en wederhoor, eenzijdige en tendentieuze berichtgeving, belediging op de website en privacyschending.

Ondertussen gaat de NOS ook zelf onderzoek laten doen door een ‘commissie van deskundigen’ die de ombudsfunctie bij de NOS vervult. Die gaat na of de eigen journalistieke normen in acht zijn genomen door de journalisten Martijn Bink en Bas de Vries en hun hoofdredactie. Ze rapporteert aan de directie van de NOS.

Zie ook de voorgaande artikelen op deze site en discussie bij de NOS.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen