Het zijn net mensen 

Liegende en bedriegende agenten

Elke drie dagen moet een politieman/vrouw de pet voorgoed inleveren.

Gezien: RTL Nieuws

Uit het Leugens-archief: Politiewangedrag in 2007 leidde tot 265 maatregelen waarvan 90 ‘voorwaardelijk

Naar aanleiding van een Wob-verzoek door RTL Nieuws kwam de politie op de proppen met een lijst van criminele agenten over 2010. En wat blijkt? Gemiddeld elke drie dagen wordt er wel een agent ontslagen. Maar niet teveel schrikken, bij de politie werken meer dan 60.000 mensen en de regels zijn streng.

Het is over het algemeen het bekende rijtje van alcohol- en drugsgebruik, huiselijk geweld en ‘lullige’ fraude. Daarnaast de kinderporno downloadende agenten die blijkbaar niet van de zedenpolitie waren. Ook waren er een paar uitschieters zoals een agent die zijn minderjarige kind voor seks te koop stelde, een diender die aan ‘rip deals’ deed of de drie agenten die moord of doodslag pleegden.

We selecteerden wat liegende en bedriegende dienders uit het complete overzicht van 2010. De betrapte agenten kregen allemaal ontslag.

1. Lekker rommelen met de urenverantwoording:

* Door een dienstleiding is melding gemaakt dat twee medewerkers mogelijk de uren niet juist verantwoorden, die zij daadwerkelijk maken.

* Betrokkene heeft uren verantwoord als gewerkt, welke hij niet gewerkt heeft. Aangezien betrokkene hierna nog 2 feiten pleegde is hij voor alle zaken ontslagen.

* Na diverse waarschuwingen gaat collega wederom de fout in met betrekking tot verantwoording uren.

* Spoedmelding niet adequaat opgenomen en foutief invullen urenverantwoording.

* Medewerker verantwoordt zijn uren niet juist. Is verschillende keren hiervoor al gewaarschuwd.

2. Op de politieschool wil het af en toe ook niet vlotten met de studenten, het lijken wel wetenschappers:

Plagiaat

* Blijkt 90% van drieluik hetzelfde te hebben als zijn klasgenoot.

* Heeft voor een examen fake-bonnen uitgeschreven

* Plegen van plagiaat bij examen, onjuiste informatie verstrekken aan collega’s mbt loopbaanhistorie.

* Student pleegt plagiaat in werkstuk interview.

3. Een beetje knokken en liegen mag ook al niet meer:

* Leugenachtige verklaringen tav chef over vechtpartij waarbij politiemedew. betrokken was, aannemen van giften, verdonkeremanen van in beslag genomen goed.

4. Waar zouden journalisten en de onderwereld zijn zonder de hulp van onderstaande dienders?

* BE informeert via privé-email een journalist over lopend opsporingsonderzoek.

* Heeft in EVC gesprek info verstrekt over lopend onderzoek en komende doorzoekingen, waarna deze info via derde(n) bij de media terecht is gekomen.

* Mogelijk lekken/verstrekken aan criminelen.

* Betrokkene heeft informatie uit BPS gebruikt in de privésfeer, waardoor mogelijk criminele contacten van familieleden daarvan op de hoogte werden gesteld.

* Betrokkene heeft informatie uit politiesystemen doorgegeven aan vrienden. Zij had een tijdelijk contract en haar tijdelijke contract is ontbonden.

* Betrokkene verstrekt informatie aan derden waardoor rechercheonderzoek beïnvloed kan worden.

* Informatie ontvangen dat politieman informatie zou lekken naar criminelen. Tijdens onderzoek bleek dat politieman nog andere ongewenste wisselende contacten onderhield en anderszins onwenselijk gedrag vertoonde.

* Schending ambts- c.q. beroepsgeheim (waarschuwen dat hennepcontrole gaat plaatsvinden)

* Betrokkene zou politiesystemen hebben geraadpleegd en de info gedeeld hebben met derden (een burger). Tevens zou betrokkene zijn meerdere onheus bejegend hebben.

* Lekken van politie-informatie aan familielid.

5. Valsheid in geschrifte zoals proces-verbaal vervalsen komt in de rapportage nauwelijks voor:

* Coll. maakt PV aanh. waarna blijkt dat de omschreven feiten/omstandigheden (kennelijk) niet kloppen met de camerabeelden.

6. Varia:

* Het innen van betalingen voor door hem uitgeschreven boetes, dit geld niet afdragen en het niet inleveren van uitgeschreven Tobiasbonnen.

* Onjuiste informatie verstrekt tijdens screeningsonderzoek en toont onvoldoende openheid en medewerking mbt privéschulden en feitenonderzoek. Vertoont leugenachtend gedrag.

* Betrokkene heeft schadevergoeding ontvangen voor een dienstbroek die hij naar de stomerij had gebracht. Hij had de broek al eerder opgehaald maar vertelde dat de broek zoek was geraakt in de stomerij. Het geld heeft hij in eigen zak gestopt.

* Betrokkene wordt er van verdacht meerdere personen in bekeuringsituatie te hebben laten betalen en daarbij bonnen heeft uitgeschreven met ander dienstnummer. (Verduistering/ valsheid in geschrifte)

 • Reacties

 • Jack | 29/12/11 om 13:11

  Willem Holleeder koste het elke keer 100,00 per diender om die de andere kant uit te laten kijken zodat Holleeder rustig zijn gang kon gaan.
  De 4 grootcriminelen van mafia Nederland BV koste het elke keer 250,00 per diender om die een andere kant op te laten kijken zodat die grootcriminelen hun gang konden gaan.

 • Paul E | 30/12/11 om 08:29

  (Zware) mishandeling door en onrechtmatig en hufterig gedrag van politieagenten en ME komt helaas veel vaker voor dan dat we in het nieuws horen…

  Zie hier hoe tien agenten (Haarlem) 1 donker gekleurde jongen zwaar mishandelen in een bus omdat hij eten bij zich had: http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/regionaal-nieuws/artikel/1841134/de-politie-maakte-er-een-circus-van-video.aspx

  Onlangs werd ook een invalide donker gekleurde oud-voetballer zwaar mishandeld door politieagenten in Utrecht: http://nieuws.nl.msn.com/binnenlands-nieuws/wolfsen-onderzoek-naar-arrestatie-nandlal

  En zo kan ik helaas nog wel een heleboel voorbeelden noemen…

 • L de Jong | 31/07/15 om 18:13

  Ja politie liegen ik heb het zelf meegemaakt , gisteren vervelend voor mij. Maar het zijn gewoon mensen zo als iedereen . Niets aan te doen en vluchtern kan ook niet meer ))

 • AmLaC | 08/09/22 om 13:06

  Ik heb de hufterige kant van de politieorganisatie van horken en etterbakken meegemaakt. Ambtsedige leugenaars zijn het. Een ding. Nooit, nooit in gesprek gaan nadat je een klacht hebt ingediend. De klachtenafdeling is er om de boel te sussen. Schriftelijk afhandelen.Van begin tot eind.

  En altijd, altijd, elke interactie registreren. Video/geluidopnamen.

  Naar de Klachtencommissie gaan, omdat je dan pas ALLE stukken te zien krijgt.
  Altijd, altijd met juridische bijstand. Je wordt ook ter zitting overrompeld door de leugens en bedrog.
  Zorg ervoor dat de commissie de IDs checkt van de aanwezige politiemensen, zodat zeker is dat zij daadwerkelijk degenen zijn die betrokken waren bij het incident. Ze sturen gerust een iemand die erop lijkt.
  Deze onafhankelijke commissie, die hard roept dat zij onafhankelijk is, is een aanfluiting die de politie in bescherming neemt. De voorzitter van de commissie in mijn dossier had 10 jaar bij de politie gewerkt. Dan snap ik wel dat je hard roept dat de commissie “onafhankelijk’ is.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen