'Wat is daar nu mis mee?' 

Farmacie onderhoudt medische clubs

Vervolg op eerdere berichten. Geen beïnvloeding, natuurlijk.

Gelezen: RTL Nieuws

Eerder waren er berichten over sponsoring van patiëntenclubs, en medische stichtingen nogal uitgebreid.

De Lijst van sponsoring over 2010 van RTL laat zien dat farmaceutische bedrijven in 2010 Nederlandse patiëntenverenigingen en medische stichtingen sponsorden met 1,7 miljoen euro. Het Astma Fonds was met ruim een kwart miljoen euro de grootste ontvanger, Sanofi was de meest gulle gever met 315.000 euro. Het hoogste percentage sponsoring ontvangt het Longkankerinformatiecentrum in Baarn met 96 procent. We komen daar nog op terug.

Hoogleraar epidemiologie Frits Rosendaal van het Leids Universitair Medisch Centrum: “Wat daar mis aan is, is dat patiëntenverenigingen het belang van de patiënt verdedigen en door dit soort sponsoring zou het beeld kunnen ontstaan dat dat niet zo is.”

Het Astma Fonds verdedigt zich: “Sponsoring door farmaceuten vormt ongeveer anderhalf procent van de inkomsten van het Astma Fonds. “Alleen al daardoor is geen sprake van ongewenste beïnvloeding”, zegt directeur Michael Rutgers. “Het omgekeerde is juist waar: we zitten aan tafel bij bedrijven en dat komt de zorg voor longpatiënten ten goede.

Bovendien gebeurt sponsoring bij ons transparant, zorgvuldig en volgens strikte gedragscodes. Zo bepalen we altijd onze eigen koers.” Transparantie en samenwerking waren belangrijke verklaringen voor de nr 1 positie van het Astma Fonds in de recente Goede Doelen Top 50 in dagblad Trouw.”

  • Reacties

  • Juriste | 28/12/11 om 22:29

    Farmaceut Lily is open en heeft een psychiatrie website geopend voor psychiatrische patienten
    “Lilly introduceert portal GGZ professionals”. Bekijk de portal op http://www.lillypsychiatrie.nl (persbericht).

    Ik ken GGZ professionals die stelen, en seksueel misbruik plegen, maar dat is een geheim zoals het misbruik in de kerk en dit zal een geheim blijven omdat de jongens uit de kerk nog weer terug kwamen in de maatschappij, maar de clienten van de GGZ professionals voorgoed buiten de maatschappij blijven of voor de trein springen uit wanhoop en om verdere martelingen te voorkomen. De GGZ professionals kunnen perverse dingen doen en komen daar mee weg omdat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (vergelijkbaar de Kardinaal in de kerk) de misbruikers in de zorg verdedigt. Sommige GGZ clienten worden gebruikt om misdrijven te plegen, mensen te chanteren, valse identiteiten aan te nemen met een vals LinkedIn profiel, in opdracht van hun GGZ begeleidsters die dan woonboerderijen kopen en zich verrijken met de clienten die ze aan het werk zetten om te stelen en te bedriegen op internet. De patient die ingezet wordt om misdrijven te plegen via internet hoeft geen medicijnen meer te nemen en krijgt de opdracht om de hele dag door een persoon te stalken via de telefoon en in het antwoordapparaat te bedreigen met dwangopname in de psychiatrie.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen