Volkskrant weet het zeker: 

Haan kraait drie keer voor Ton Hooijmaijers

Neem hij CDA-gedeputeerde Jaap Bond mee in zijn val?

Gelezen: Volkskrant, Telegraaf,

Ex-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers (VVD) heeft bij herhaling gelogen over zijn zakelijke belangen in VDG Trajectmanagement (website offline gehaald). Dit bedrijf adviseert overheden over verzelfstandiging en privatisering.

Hooijmaijers was een pleitbezorger van marktwerking in het openbaar bestuur, kennelijk ook gevoed door zijn eigen portemonnee. Hij heeft dat belang niet enkel verzwegen maar er ook over gelogen toen ambtenaren hem daarnaar vroegen. De aandelen van Hooijmaijers in VDG waren ondergebracht in een stichting op het adres van zijn moeder.

De provincie Noord-Holland gaat nu ook onderzoeken of Hooijmaijers er financieel van heeft geprofiteerd. Er loopt al onderzoek naar vermeende corruptie in vastgoedprojecten.

Een van de oprichters van VDG heeft doet ook een leugen in het zakje: hij heeft de stichting opgezet ‘om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen’.

Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland zien voorlopig af van het instellen van een provinciale enquête naar Hooijmaijers. PS wilde weten of gedeputeerde Jaap Bond (CDA) afwist van de malversaties van Hooijmaijers was betrokken en openheid van zaken hierover geven aan PS.

De coalitiepartijen CDA en VVD in de provincie Noord-Holland zijn bezig de affaire rond oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD), zegt Statenlid Hero Brinkman (PVV),

Bond heeft volgens de PVV-politicus gelogen over zijn betrokkenheid bij de affaire.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen