Innnige banden Murdoch-kranten en politie 

Scotland Yard hield afluisterbewijs onder de pet

Politie wil ook wel eens sappige verhaaltjes lezen.

Gelezen: New York Times

Al vier jaar lagen bij Scotland Yard zes overvolle plastic zakken te met 11.000 pagina’s met handgeschreven notities over 4.000 beroemdheden, politici, sportsterren, politieambtenaren en slachtoffers van misdrijven van wie telefoons mogelijk zijn gehackt door The News of the World, de inmiddels opgeheven Britse tabloid.

Vanaf augustus 2006, toen het materiaal in beslag is genomen, tot de herfst van 2010 heeft niemand bij de Metropolitan Police Service (Scotland Yard) kennelijk de moeite genomen om al dit materiaal eens te analyseren.

Tegelijkertijd beweerde Scotland Yard dat er geen bewijs voorhanden was van het wijdverbreide hacken door de krant. Ze wist louter van een ‘geïsoleerd incident dat leidde tot de veroordeling van een verslaggever en een privédetective

Adjunct-commissaris John Yates van de Metropolitan Police Service: “Ik ga niet naar beneden en in vuilniszakken kijken.”

Ondertussen lieten politiebazen, onder wie Yates en Sir Paul Stephenson, zich regelmatig fêteren door bazen News of the World en uitgever News International. Andy Hayman, hoofd van de terrorismebestrijding tot 2007, werd later columnist van Murdoch-krant The Times.

Neil Wallis (foto) werkte eerst voor News of the World, later als externe media-adviseur voor Scotland Yard en lekte naar de krant over onderzoek naar de telefoonhacks. Hij hd ook nauwe zakelijke/privé \banen met ‘Sir Paul’.

Er is inmiddels een onderzoek geopend naar beschuldigingen dat sommige officieren werden betaald voor vertrouwelijke informatie door verslaggevers van The News of the World.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen