Leugens en bedrog 

Marcel Boekhoorn vs. Frank Botman

Ze zouden samen Telegraaf Media Groep (TMG) wel even in hun bezit nemen, maar het liep mis. Toen begon het ‘zwarte pieten’ voor de rechter.

Gelezen: Volkskrant, Financieele Dagblad

Marcel Boekhoorn staat in het Leugens-archief vanwege jokken in zijn eigen kracnt en als slachtoffer van leugens van anderen. Is Boekhoorn nu slachtoffer of brenger van leugens? Hij lijkt het slachtoffer, ook van eigen goedgelovigheid.

Een ingewikkeld verhaal: investeringsfonds Cyrte van John de Mol en Delta Lloyd zou Boekhoorn gevraagd hebben aandelen in TMG te kopen als breekijzer in het gesloten bestuur van de uitgever.

Investeringsfonds Cyrte had al een 10 procent aandeel in Telegraaf Media Groep en zou Boekhoorn gevraagd hebben om 5 procent in TMG te nemen, onder de belofte dat hij aandelen zonder verlies kon terug verkopen. Frank Botman van Cyrte zou Boekhoorn mondeling de toezegging hebben gedaan.

Toen zijn investering op 20 euro per aandeel een koersverlies van wel 40 procent mee zou brengen wilde Boekhoorn even afrekenen met Cyrte. Maar die gaf niet thuis, dus Boekhoorn stapte naar de rechter.

De inzet: was Boekhoorn door Cyrte-chef Frank Botman inderdaad gevraagd om deel te nemen vanwege een serieuze overnamepoging van TMG, en was Boekhoorn een garantie beloofd.

Volgens Boekhoorn was er een plan toen hij in mei 2008 5 procent van de aandelen TMG kocht, volgens Botman niet. Eerder publiceerde de Volkskrant first health pharmacy een document van Stibbe Advocaten met een gedetailleerd plan voor de overname.

Uit het document bleek ook dat een stel geldjongens, behalve Cyrte (John de Mol en Delta Lloyd) ook De Pont, Blokker en Zeeman, het wel leuk vonden om met TMG te gaan spelen: beetje oppompen, aankleden en strippen en dan voor een leuke winst weer verpatsen.

Afgelopen week was het slot van een zinderende rechtszaak, de vijfde zitting in twee jaar tijd. De Volkskrant: “Bij gebrek aan schriftelijk bewijs werd het slotpleidooi voor de Amsterdamse rechtbank aangegrepen om de tegenpartij verdacht te maken.

Volgens de advocaten van Botman is Boekhoorn jaloers en onbetrouwbaar en moet hij zijn ‘persoonlijke vete’ stoppen. De advocaat van Boekhoorn noemde het optreden ‘een beschamende vertoning, vol laster en achterklap’. De boze zakenman zelf vond het ‘schandalig’. ‘Vuile oplichters zijn het. Laaienlichters.'”

Boekhoorn bracht vijf getuigen in: de Amsterdamse handelaar Peter-Paul Westerterp, oud-ABN Amro bankier Wilco Jiskoot, automaker Victor Muller van Saab/Spyker. Om diverse redenen zijn deze getuigen volgens Botman onbetrouwbaar.

De laatste liet nog een telefoongesprek horen tussen Botman en Jiskoot. De laatste over Boekhoorn: “Dat is natuurlijk iets waar ik altijd heel bang voor ben geweest altijd met hem, dat hij denkt dat de wereld maakbaar is en de wereld is niet maakbaar.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen