GeenStijl-verslaggever over zusteruitgave 

”˜Er klopte niets van een Telegraaf-bericht’

Sappig verhaal doet het goed.

Gelezen: GeenStijl, Volkskrant

Rutger Castricum (foto), verslaggever van GeenStijl in de Volkskrant op de vraag ”˜Welke kranten leest u?’

“NRC Next vind ik goed. Het is een beetje speels, maar wel serieus. Voor mijn werk snel ik vaak de koppen van De Telegraaf. Alleen kloppen hun berichten niet altijd.
Laatst heb ik voor een item gekeken hoeveel er waar was van het bericht dat een moslimwijk in shock was, omdat er een sm-studio in de buurt zit. Dat stond groot op de voorpagina. Bijna niemand in die wijk wist het en degenen die het wel wisten kon het niets schelen. Er klopte geen letter van het hele stuk.”

Het ging om een bericht op internet van 7 april 2010 op deze plaats, inmiddels verwijderd door De Telegraaf en geeft een foutmelding.

De krant is nog te achterhalen. Het gaat om dit verhaal dat niet op de vóórpagina stond, zoals Castricum zich herinnert, maar op pagina 5:

’ENG EN VERSCHRIKKELIJK!’

Rotterdamse ’moslimwijk’ in shock na komst fetisjfotograaf

door MARTIJN KOOLHOVEN
ROTTERDAM HILLESLUIS, woensdag

De Rotterdamse achterstandswijk Hillesluis – zo’n beetje klein Mekka aan de Maas – is in rep en roer. De overwegend islamitische buurtbewoners hebben ontdekt dat zich in het midden van hun wijk een zogenaamde BDSM-studio bevindt. BDSM staat voor bondage, discipline en sadomasochisme.

Zit de duivel achter de deurbel?

Het blijkt de werkplaats te zijn van de Rotterdamse fotograaf Leo de Deugd, naar eigen zeggen de enige Nederlandse fotograaf die zich heeft gespecialiseerd in sm en fetisj (seksueel opgewonden raken van een bepaald materiaal). Zijn werktuig: touwen, kettingen en vleeshaken.

De BDSM-studio is gevestigd aan de Putselaan in een winkelpand met geblindeerde ruiten, zonder naamplaatje of huisnummer op de gevel, naast ’halal’ zorgverzekeraar AZ Zorg en een allochtonenuitzendbureau Oguz. Om de hoek is het grootste gebedshuis van Europa, de omstreden Essalam Moskee, al zeven jaar in aanbouw. De minaretten staan in de steigers. Vleeshaken kennen de moslims wel, maar dan alleen om na afloop van de ramadan de schapen aan te hangen”¦

Op een steenworp afstand van de Essalam Moskee ketende De Deugd een jonge naakte vrouw met kettingen aan het kruis. Deze sm-foto staat op zijn website, uit de denkbeeldige wonden van de vrouw gutst vers bloed (in werkelijkheid frambozensap, red). Hillesluis scoorde hoog op de lijst van veertig probleemwijken van toenmalig minister Ella Vogelaar (Volkshuisvesting).”

Etc.

 • Reacties

 • Josje | 15/04/10 om 09:31

  Wat een irritant verhaal zeg ! Leo is een hele goede fotograaf en hoe verzinnen ze het ? En om een foto op zijn website van een dame aan een kruis .
  Kortzichtig gezeik vind ik het !
  Hulde aan Leo de Deugd !
  Een superfotograaf ! Ik heb met hem gewerkt !
  Josje model

 • joe | 20/09/11 om 00:00

  Het is allang bekend dat de Telegraaf een walgelijke kran is. Ik hoop dat hun ledenaantal nog verder terug zal lopen.
  Ongelooflijk dat er mensen zijn die voor leugens een abonnement nemen

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen