Rectificatie na kort geding 

Today’s Brokers

Beleggers Belangen van Reed Business in het gelijk gesteld.

“Op 23 februari 2010 heeft ten overstaan van de voorzieningenrechter te Amsterdam een kort geding plaatsgevonden tussen Reed Business en Today’s Brokers. Hetgeen daar is besproken leidt tot de volgende rectificatie:

Today’s Brokers heeft in haar persbericht van 9 februari 2010 ten onrechte medegedeeld dat Reed Business zou zijn teruggekomen op hetgeen zij in haar brokersonderzoek in Beleggersbelangen van 27 november 2009 over Today’s Brokers heeft bericht. Partijen hebben afgesproken met deze rectificatie een punt achter hun geschil te zetten.”

Beleggers Belangen publiceert jaarlijks een onderzoek naar de aandelenhandel, en bracht eind november 2009 een persbericht uit met:

“Lynx is de winnaar van het brokeronderzoek, gevolgd door Today’s Brokers”¦
Wat vooral in het oog springt is dat de kostenverschillen enorm zijn. Prijsvechters Lynx en Today’s Brokers hanteren aanzienlijk scherpere ordertarieven dan de concurrentie en zijn daardoor verreweg het goedkoopst.”

Today’s Brokers meent, ook op grond van onderzoek van de VEB en de eigen vergelijker dat niet Lynx de goedkoopste is. Dat zou Beleggers Belangen hebben toegegeven.

Todays’ Brokers verspreidde op 9 februari 2010 een persbericht met de mededeling dat Reed Business, de uitgever van Beleggers Belangen, onder juridische druk terugkwam op het brokeronderzoek.

Dat laatste bericht was een leugen.

 • Reacties

 • Ralph | 23/05/10 om 21:15

  Interactive Brokers is veel goedkoper dan Today’s Brokers:

  Aandelenorder Europa vanaf € 1,30 i.p.v. € 6
  Aandelenoptie Eurex € 1,10 i.p.v. € 2
  (Dag)optie AEX € 1,65 i.p.v. € 2
  Optie VS $ 0,70 i.p.v. $ 2,70
  Aandelenorder VS vanaf $ 0,70 i.p.v. $ 5
  Future AEX € 2 i.p.v. € 3
  Valutatransacties vanaf $ 2,50 i.p.v. $ 5
  Effectenkrediet Eonia + 1,5% i.p.v. 2,5%

  Het is ook logisch dat Interactive Brokers goedkoper is dan Today’s Brokers, aangezien Today’s Brokers tussenpersoon is van Interactive Brokers. Today’s Brokers’ inkomen bestaat uit het verschil tussen de fee die ze aan klanten berekenen en de fee die Interactive Brokers zou hebben gevraagd.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen