Amsterdamse toprechercheur wint kort geding
‘John Olierook is niet corrupt’
Althans, Revu heeft dat niet kunnen bewijzen en wordt veroordeeld.
John O. heet hij in twee artikelen in Nieuwe Revu deze week. En zijn gezicht op foto’s is onherkenbaar gemaakt. Hij wordt immers, schreef Wim van de Pol in Nieuwe Revu, door de Rijksrecherche verdacht van corruptie.
Het weekblad zegt dat Olierook en zijn schoonzoon Erik van As ervan worden verdacht miljoenen te hebben verdiend met een transactie van een pand in Amsterdam Zuidoost dat werd betrokken door de eenheid van Olierook, de Nationale Recherche Randstad-Noord.
Volgens Revu is het gebouw op 29 juli 2005 op dezelfde dag verkocht aan door Slavenburg aan het Zwitserse Fregatten Holding voor 18 miljoen en vervolgens voor 22 miljoen aan Deutsche Bank.
Van As is aandeelhouder van Fregatten, schrijft Revu. Voor de waardevermeerdering zorgde zijn schoonvader, aldus het weekblad. Hij zorgde voor een goed betalende huurder: zijn eigen club.
Het gaat nog om vóóronderzoek of Olierook fout zat, en niet om vervolging. Dan ben je nog geen gedachte. Gelogen dus, meent rechter Sjoukje Rullmann.
Al is het artikel onrechtmatig, Sanoma uitgevers hoefde het nummer van Revu niet uit de schappen te halen. Olierook zal schadevergoeding en rectificatie eisen.
”Ik maak de Revu kapot”, aldus de commissaris. Maar Revu zegt alsnog met bewijzen te zullen komen. Als dat juist is, gaat Olierook ‘kapot’.
Olierook heeft een grandioze reputatie als boevenvanger, van onder anderen de heer Holleeder. Vorig jaar werd hij tijdelijk geschorst, wegens een interview.
Peter Olsthoorn | 07-12-08 11:30
Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.
Omgangsvormen