Connexxion, politie en media in Gouda 

Steekpartij in Oosterwei

Onjuiste feiten, discutabele gevolgtrekkingen en achtergronden; tot en met de toon in een Kamerdebat.

Vandaag opent De Telegraaf met probleemwijk Oosterwei in Gouda mte de koppen: “Dit is Gouda; reljeugd de baas op straat.” Vorig week begon de aandacht voor de wijk:

Een steekincident was de druppel. Connexxion besloot vorige week, nadat een chauffeur was beroofd, even geen bussen meer te laten rijden in de Goudse wijk Oosterwei. Alle media pakten ermee uit. Maar wat waren de feiten? De pikantste: de beroving vond niet plaats in Oosterwei, maar in een andere wijk van Gouda. Er is nog niemand aangehouden.

“Het was voor de gemeente een verrassing om te horen dat Connexxion niet meer door de buurt Oosterwei rijdt, omdat de beroving niet in die buurt plaatsvond. Chauffeurs hebben wel vaker last van jongeren in de wijk Oosterwei”, zegt de woordvoerster van de gemeente Gouda.

“De beroving vond plaats aan de Middenmolenlaan in Gouda”, zegt Yvette Verboon, persvoorlichter van het politiekorps Hollands Midden. “Dat is in de buurt van Oosterwei, maar niet in de wijk zelf.”

Lees verder bij het project Factcheck van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen