Rechtszaak moeten schikken 

Uri Geller

Filmpje met ontmaskering blijft online

Gelezen: Wall Street Journal blog, Cnet

We schreven eerder uitgebreid over de bestrijder van sprookjesverteller James Randi. Van hem staan veel filmpjes op YouTube, zoals we vermeldden.

Ook een waarin hij de kachel aanmaakt met Uri Geller:

Daar was een rechtszaak over. Geller wilde het filmpje laten verwijderen met een beroep op de DCMA, de digitale rechtenwet. Een kleine opname waarvan hij de rechten bezit zou in het filmpje zijn opgenomen. Burgerrechtenclub EFF vond dat misbruik van de wet en begon een zaak. Er is geschikt.

Het filmpje blijft. Weer een leugenaar voorgoed ontmaskerd.

  • Reacties

  • www.rodehond.net | 06/08/08 om 14:32

    Ja, maar zoals in het filmpje te zien is (en ook al vaker gebleken is) maakt een ontmaskering soms helemaal niks uit. Dit soort beelden en onderzoeken zijn er legio. Alleen lijkt het Geller en zijn carriére niet zo erg te deren.

  • Ko van Dijk | 10/08/08 om 15:30

    Wat deed Randi? Hij legde voor Geller horloges neer waar geen uurwerkje in zat. Het bestek was gemaakt van een onbuigbare staallegering. Indien Geller echt helderziend was geweest dan had hij de trucjes van Randi doorzien. Dat deed hij niet en dus werd Geller zogenaamd “ontmaskerd” Dat was dus maar ten dele het geval.

    En inderdaad, uiteindelijk zegeviert Geller en niet Randi. Opmerkelijk dat Geller zich nog druk maakt over Randi en dat filmpje. Randi is een fosiel, net zo’n goochelaar als de mensen die hij bestrijdt. Maar met Char had Randi het bij het rechte eind.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen